Πούτιν: Οι προτάσεις της Κίνας μπορούν να αποτελέσουν ρεαλιστική βάση για ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία
Πούτιν: Οι προτάσεις της Κίνας μπορούν να αποτελέσουν ρεαλιστική βάση για ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία

Πούτιν: Οι προτάσεις της Κίνας μπορούν να αποτελέσουν ρεαλιστική βάση για ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι προτάσεις της Κίνας για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία μπορούν να αποτελέσουν μια ρεαλιστική βάση για μια ειρηνευτική συμφωνία, σύμφωνα με συνέντευξη στην κινεζική τηλεόραση που δημοσιεύθηκε από το Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόκειται να επισκεφθεί αύριο το Πεκίνο για να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ και να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη Ένας Δρόμος», η οποία έχει ως στόχο να συζητήσει την πρόοδο στο τεράστιο διεθνές έργο υποδομών της Κίνας.

Ωστόσο, ο Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία ότι δεν επιτρέπει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις: «Πώς μπορείς να διεξαγάγεις διαπραγματεύσεις όταν δεν θέλουν και, μάλιστα, έχουν δημοσιεύσει ένα κανονιστικό έγγραφο που απαγορεύει αυτές τις διαπραγματεύσεις;».

Πρόσθεσε ότι προϋπόθεση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων είναι η άρση του διατάγματος και η προθυμία για συνομιλίες. Το Κίεβο έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα πρέπει να αποσυρθούν από την Ουκρανία πριν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

Η ειρηνευτική πρόταση της Κίνας αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό στην Ουκρανία και τη Δύση, επειδή η χώρα θεωρείται σύμμαχος της Ρωσίας και δεν καταδίκασε ποτέ την πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία που εξαπέλυσε η Μόσχα τον Φεβρουάριο του 2022.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους στο Πεκίνο, ο Πούτιν και ο Σι αναμένεται να συζητήσουν ζητήματα διεθνούς πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Θα είναι το δεύτερο ταξίδι του Πούτιν στο εξωτερικό, μετά την επίσκεψή του στο Κιργιστάν την περασμένη εβδομάδα, αφότου το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε τον Μάρτιο ένταλμα σύλληψής του για φερόμενα εγκλήματα πολέμου.

Η Κίνα δεν έχει υπογράψει το Καταστατικό της Ρώμης που ίδρυσε το δικαστήριο στην ολλανδική πόλη Χάγη και μπορεί επομένως να αγνοήσει το ένταλμα σύλληψης κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Χωρίς Κατηγορία - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις