Η προσβολή του αυτονόητου..
Η προσβολή του αυτονόητου..

Η προσβολή του αυτονόητου..

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Παρέμβαση για το θέμα της εκκένωσης του κτιρίου του ”Ευαγγελισμού” έκανε η νεοεκλεγείς Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ηρακλειου Μαρία Αντωνακάκη η οποία επισημαίνει ότι τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο ζούμε το θέατρο του παραλόγου και καταστάσεις που θα τις ζήλευε ο Ιονέσκο, τονίζοντας πως σε πεδίο λεκτικών συγκρούσεων έχει μετατραπεί μία αυτονόητη πράξη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης που ζήτησε από την Ελληνική Αστυνομία να συνδράμει στην εκκένωση από την παράνομη κατάληψη ενός εμβληματικού κτιρίου της πόλης μας του «Ευαγγελισμού» που αποτελεί περιουσία του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ένα κτίριο που τελούσε υπό παράνομη κατάληψη 21 χρόνια..

Όλοι αυτοί που ”διαφωνούν” με την εκκένωση και καταφέρονται κατά του Πρύτανη, όλοι αυτοί που θεωρούν τις παράνομες καταλήψεις δημοσιών κτιρίων ”καλές και νόμιμες”, όλοι αυτοί που θεωρούν ”δικαίωμα των παιδιών” να κάνουν ό,τι τους γουστάρει…

Όλοι αυτοί που θεωρούν τις παράνομες καταλήψεις έκφραση απόψεων και ατομικό δικαίωμα των καταληψιών τι ακριβώς αφελώς νομίζουν ότι υπερασπίζονται; Τη Δημοκρατία; Τη νομιμότητα; Την ασφάλεια;

Εξηγούμαι. Οι παράνομες καταλήψεις δεν είναι δημοκρατία. Είναι το ακραίο και επικίνδυνο πρόσωπο μίας φασίζουσας νοοτροπίας.

Δεν είναι ατομικό δικαίωμα. Ατομικό δικαίωμα σύμφωνα με το Άρθρο 17 του Συντάγματος είναι το δικαίωμα στη περιουσία που τελεί υπό την προστασία του κράτους.

Και όλοι αυτοί που «ομνύουν» στη δημοκρατικότητα θα έπρεπε ασφαλώς να γνωρίζουν ότι τα ατομικά δικαιώματα του καθενός μας τελειώνουν εκεί που αρχίζουν τα ατομικά δικαιώματα του άλλου.

Θέλω ευθαρσώς να συγχαρώ τον Πρύτανη Γιώργο Κοντάκη. Για την απόφασή του η ιδιοκτησία, η χρήση και η νομή του «Ευαγγελισμού» να παραδοθεί στο νόμιμο ιδιοκτήτη του. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Για να μπορέσει επιτέλους να εκμεταλλευτεί τον εμβληματικό χώρο προς όφελος του Πανεπιστημίου και της κοινωνίας του Ηρακλείου.

Θέλω επίσης να τον συγχαρώ και για κάτι ακόμη. Που είχε το θάρρος να πάρει μία γενναία απόφαση ενώ γνωρίζει ότι θα μπορούσε να "κλωτσήσει το τενεκεδάκι" παρακάτω, στον επόμενο. Να μην γίνει δυσάρεστος σε κανένα.

Υ.Γ. Χειρότεροι βέβαια όλων, αυτοί που δεν παίρνουν ξεκάθαρη θέση. Όλοι αυτοί που στο τέλος της μέρας ”κλείνουν το ματάκι” στις παράνομες ενέργειες. Για να μην ενοχλήσουν αυτούς που ”υπερασπίζονται” το δικαίωμα στην παρανομία.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις