Στο Ηράκλειο σήμερα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης διοργανώνει επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση 30 ετών ευκλεούς Πατριαρχίας της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το εσπέρας του Σαββάτου, 4 Δεκεμβρίου, και ώρα 19.00μ.μ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

  • Καλωσόρισμα του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, Προέδρου της Συνοδικής Οργανωτικής Επιτροπής. Χαιρετισμοί: Επισήμων, θεσμικών προσώπων και φορέων.
  • Κεντρική Ομιλία του εντιμολ. κ. Ιωάννου Τσερεβελάκη, Άρχοντος Πρωτονοταρίου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας με θέμα: «Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος: Τριάντα χρόνια ευκλεούς πατριαρχίας».
  • Ύμνοι από τον Χορό Ψαλτών «ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΜΑΪΣΤΟΡΕΣ», υπό την διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου Άρχοντος Υμνωδού τής Μεγάλης Εκκλησίας κ. Αντωνίου Πλαΐτη.

H εκδήλωση θα μεταδοθεί (ζωντανά) από το κανάλι «Orthodox Crete» της Εκκλησίας Κρήτης στο YouTube μέσω του συνδέσμου: https://youtube.com/user/orthodoxcrete, από τό Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης «Το Φως», 99,7 FM. και από το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου «Ράδιο Μαρτυρία», 95,5 FM.

Την επομένη, Κυριακή 5ην Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 8:00 π.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης θα τελέσει τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα εκφωνηθεί αφιερωματική Ομιλία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο.

Περισσότερες Ειδήσεις