Η Γάζα βομβαρδίζεται: 198 Παλαιστίνιοι νεκροί και 1.610 τραυματίες
Η Γάζα βομβαρδίζεται: 198 Παλαιστίνιοι νεκροί και 1.610 τραυματίες

Η Γάζα βομβαρδίζεται: 198 Παλαιστίνιοι νεκροί και 1.610 τραυματίες

Αξιωματούχοι Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσαν ότι 198 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα, αφού η Μέση Ανατολή είναι ένα «καζάνι που βράζει», με το Ισραήλ και τη Χαμάς να βρίσκονται για άλλη μια φορά σε πόλεμο.

Σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, νεκροί είναι επίσης μια νοσηλεύτρια και ένας οδηγός ασθενοφόρου που σκοτώθηκαν σήμερα από τις ισραηλινές επιδρομές κατά δύο νοσοκομείων στη Γάζα. Από τις επιδρομές τραυματίστηκαν επίσης πολλοί άνθρωποι και προκλήθηκαν ζημιές σε μια μονάδα οξυγόνου, ανέφεραν οι ΓΧΣ με ανάρτηση στο X.

Δυνάμεις του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού σκότωσαν δεκάδες Παλαιστίνιους μαχητές που επιχείρησαν να διεισδύσουν δια θαλάσσης στην ισραηλινή επικράτεια, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Επίσης, 1.610 άτομα έχουν τραυματιστεί, όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Γάζα. Το υπουργείο δεν παρείχε ανάλυση σχετικά με το πού σημειώθηκαν οι θάνατοι και εάν στους θανάτους περιλαμβάνονται μαχητές της Χαμάς ή πολίτες στη Γάζα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Al Jazeera, στη Γάζα, οι άνθρωποι έσπευσαν να αγοράσουν προμήθειες εν αναμονή των ημερών συγκρούσεων που έρχονται. Κάποιοι εκκένωσαν τα σπίτια τους και κατευθύνθηκαν προς καταφύγια.

Από την άλλη, το ισραηλινό δίκτυο N12 μετέδωσε ότι περίπου 50 ισραηλινοί όμηροι κρατούνται από ενόπλους της Χαμάς στο κιμπούτς Μπίρι κοντά στο σύνορο με τη Γάζα.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα