Νετανιάχου: «Είμαστε σε πόλεμο» - Επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Νετανιάχου: «Είμαστε σε πόλεμο» - Επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Νετανιάχου: «Είμαστε σε πόλεμο» – Επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Μήνυμα μέσω Twitter απηύθυνε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, τονίζοντας οτι η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο.

Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών στη Μέση Ανατολή είναι η πιο σοβαρή αναζωπύρωση βίας στην ασταθή περιοχή από τότε που το Ισραήλ και η Χαμάς ενεπλάκησαν σε αιματηρή μάχη 10 ημερών το 2021.

Ο 70χρονος Σαϊκ Σαχέντ από το Netiv Hahasara, είπε: «Είμαστε κλειδωμένοι στο δωμάτιο ασφαλείας και δεν ξέρουμε τι συμβαίνει έξω. Μπορούμε να ακούσουμε εκρήξεις… Είμαστε νευρικοί και σε εγρήγορση. Είναι σαφές ότι αυτό θα οδηγήσει σε πόλεμο στη Γάζα».

Από τότε που η ισλαμιστική ομάδα κατέλαβε τον έλεγχο της Λωρίδας των 42 τετραγωνικών χιλιομέτρων το 2007, υπήρξαν τέσσερις πόλεμοι και αρκετές μικρότερες αναφλέξεις εναντίον των ηγετών της περιοχής και των άλλων ενεργών φατριών της που ειχαν δραματικές επιπτώσεις στα 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της Γάζας.

Οι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν επίσης σχεδόν καθόλου ελευθερία κινήσεων, και η υγειονομική περίθαλψη, η ηλεκτρική ενέργεια, οι εγκαταστάσεις υγιεινής και άλλες κρίσιμες υποδομές έχουν καταρρεύσει από τότε που το Ισραήλ επέβαλε τον αποκλεισμό.

Μέσα στη Γάζα το πρωί του Σαββάτου, άμαχοι ανέφεραν σημαντική κίνηση ένοπλων φατριών, καθώς ο κόσμος προετοιμαζόταν για μια νέα μεγάλη κλιμάκωση.

Η Mόνα Άουντα, μια 31χρονη από την πόλη της Γάζας, είπε: «Βοηθούσα τα παιδιά μου να πάνε σχολείο, ξαφνικά έγιναν εκρήξεις. Τα παιδιά μου είχαν φρικάρει. Τους είπα να μείνουν στο σπίτι και να μην πάνε σχολείο… Είμαστε έκπληκτοι και ανησυχούμε για το τι θα ακολουθήσει, αναρωτιόμαστε πότε και πόσο θα διαρκέσει αυτό».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα