Καστέλι: Δημιουργείται μουσείο μέσα στο νέο αεροδρόμιο

Σε ειδικό μουσειακό-εκθεσιακό χώρο εντός του νέου αερολιμένα θα φιλοξενούνται τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν έρθει στο φως κατά τις εργασίες στο Καστέλι. Εντός των εγκαταστάσεων του νέου αερολιμένα θα δημιουργηθεί ένα ειδικό μουσείο 900 τετραγωνικών μέτρων και ένας υπαίθριος χώρος, που θα στεγάσουν τα χιλιάδες σημαντικά ευρήματα που ήρθαν στο φως από την αρχαιολογική σκαπάνη, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Βασιλική Συθιακάκη προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

Το νέο μουσείο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του με την παράδοση του νέου αεροδρομίου, δηλαδή περί το 2027, φιλοξενώντας μια μεγάλη γκάμα σημαντικών ευρημάτων, τα οποία θα συνδέουν το σπουδαίο αναπτυξιακό έργο για την Κρήτη με τη μακραίωνη ιστορία της ευρύτερης περιοχής της Πεδιάδας, που θα το υποδεχτεί, αλλά και όχι μόνο.

Με βάση τα στοιχεία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, στο πλαίσιο του έργου του νέου αεροδρομίου και των οδικών του συνδέσεων διερευνήθηκαν από τις αρχές του 2020 μέχρι τώρα 30 ανασκαφικές θέσεις. Σε αυτές εντοπίστηκαν σπάνιοι αρχαιολογικοί θησαυροί, που περιλαμβάνουν από απλά αντικείμενα της καθημερινής ζωής μέχρι ολόκληρους οικισμούς, ρίχνοντας έτσι “φως” στη μακραίωνη ιστορία της περιοχής, από τα νεολιθικά χρόνια μέχρι τη Βυζαντινή Περίοδο, πρόσθεσε η κα Συθιακάκη.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή ertnews.gr
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις