Βασίλης Λαμπρινός για ΑΜΕΑ: Ίσες ευκαιρίες και ουσιαστική ένταξή τους στην εργασία

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία» είναι σημείο αναφοράς στον καθημερινό τους αγώνα: για σεβασμό των δικαιωμάτων τους, για ίσες ευκαιρίες, για βελτίωση στην ποιότητα της ζωής τους, και για την ουσιαστική ένταξή τους στους εργασιακούς χώρους. Αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας, να υλοποιήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις και να διασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτών στην δημόσια ζωή.

Με τις τεχνικές μας Υπηρεσίες, –γνωρίζοντας τα προβλήματα δεκαετιών στο Ηράκλειο– συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις στο ίδιο το περιβάλλον των δρόμων του κέντρου και των συνοικιών του Δήμου, και των εκτός πόλεως περιοχών, στα θέματα της προσβασιμότητας. Με τις κοινωνικές μας Υπηρεσίες, καταβάλλουμε διαρκείς προσπάθειες για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των ατόμων με αναπηρία.

Η επικείμενη λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΑμεΑ), του Δήμου Ηρακλείου, προορισμένου για παιδιά με αναπηρία, εφήβους και άτομα με νοητική ή και κινητική αναπηρία, θα συμβάλλει ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Περισσότερες Ειδήσεις