Συνέλαβαν άτομο με μαχαίρι πριν τη λειτουργία του Πάπα στο ΓΣΠ στην Κύπρο

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Επεισοδιακά ξεκίνησε η Θεία Λειτουργία στο ΓΣΠ της Λευκωσίας από τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. Αναστάτωση επικράτησε όταν άνδρας προσπάθησε να μπει στο γήπεδο με μαχαίρι.

Όλα έγιναν λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η Θεία Λειτουργία στο ΓΣΠ της Λευκωσίας. Τα μέτρα ήταν δρακόντεια και το πλήθος των πιστών είχε αρχίσει να φτάνει για να παρακολουθήσει τη λειτουργία από τον Πάπα Φραγκίσκο.

Η αναστάτωση προκλήθηκε όταν οι αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν έναν άνδρα, ο οποίος προσπάθησε να μπει στο χώρο με μαχαίρι!

Την ίδια στιγμή, έξω από το γήπεδο της Λευκωσίας ομάδα Ορθοδόξων ζητούσε την απομάκρυνση του Πάπα από την Κύπρο. Κρατούσαν ελληνικές σημαίες και πανό με συνθήματα, όπως “papa est persona non grata”. Φώναξαν συνθήματα, όπως “Έξω ο Πάπας από την Κύπρο” και “Η Κύπρος είναι ορθόδοξη”.

Ο Πάπας έφτασε στο ΓΣΠ λίγο μετά τις 10:00. Η λειτουργία έγινε παρουσία χιλιάδων πιστών, αλλά και εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Κύπρου, στέλνοντας παράλληλα μηνύματα αδελφοσύνης και ενότητας.

«Συμμετέχω με χαρά, μαζί με χιλιάδες πιστούς, στη μεγάλη Θεία Λειτουργία που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο ΓΣΠ. Είναι μία ιδιαίτερη στιγμή για την Κύπρο και για όλους μας», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

Πηγή: newsit.gr

Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις