Δημοσκόπηση Opinion Poll: Οι πρώτες γνώμες μετά την εκλογή Κασσελάκη
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Οι πρώτες γνώμες μετά την εκλογή Κασσελάκη

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Οι πρώτες γνώμες μετά την εκλογή Κασσελάκη

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Δυσαρέσκεια για τη διαχείριση των καταστροφών ωστόσο η ΝΔ παραμένει αδιαφιλονίκητα μπροστά χάνοντας μόλις 1,5 μονάδα από τα εθνικά ποσοστά της

Περίπου ένας στους τρεις Έλληνες φέρεται να απασχολήθηκε και να παρακολούθησε τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η πλειονότητα των ψηφοφόρων του κόμματος εμφανίζεται ικανοποιημένη από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24. Ενδιαφέρον συγκεντρώνει δε το αποτέλεσμα πως 7 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν διασπαστικές τάσεις μετά την εκλογή του νέου αρχηγού.

Την ίδια ώρα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 39,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,3%, το ΠΑΣΟΚ 12,3%, το ΚΚΕ 8,7%, η Ελληνική Λύση 4,0%, οι Σπαρτιάτες 3,6%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,4% και η Νίκη 4,6%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει σχεδόν το ποσοστό των εθνικών εκλογών, κινούμενη στο 39,1% (από 40,56%) ο ΣΥΡΙΖΑ ελαφρώς πιο κάτω από στο 17,3% (στις εθνικές είχε λάβει 17,83%) και το ΠΑΣΟΚ ελαφρώς ανοδικά με 12,3% (από 11,84%).

ektimisi-1
ektimisi-psifou-2
prothesi-1
prothesi-2

Παράλληλα, από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 47,2% εμφανίζεται ικανοποιημένο από την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 41,6% δηλώνει πως «όχι» και «μάλλον όχι» στο σχετικό ερώτημα. Αντίστοιχα στο ίδιο σώμα ερωτηθέντων, το συντριπτικό ποσοστό του 68,5 πιστεύει πως θα υπάρξουν διασπαστικές τάσεις στο κόμμα όταν μόλις το 27,4% διαφωνεί.

syriza-1
syriza-2
syriza-3

Το 47,9% των ερωτηθέντων δεν έμεινε “καθόλου ικανοποιημένο” από τη διαχείριση των καταστροφών και τα μέτρα στήριξης των πληγέντων, ενώ σε άλλη ερώτηση το 33,7% δηλώνει ότι τα τελευταία γεγονότα στον Έβρο και τη Θεσσαλία επηρεάζουν την ψήφο τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

protothema.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις