Εμβολιασμός παιδιών 5 – 11 ετών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών στην Ελλάδα άναψε η Επιτροπή Εμβολιασμών, όπως ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης, στο πλαίσιο της αποσαφήνισης των νέων μέτρων που θα τεθούν σε ισχύ ενόψει Χριστουγέννων.

Αναφερόμενος στην τροπολογία που ψηφίστηκε την Τετάρτη για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού όλων των πολιτών άνω των 60 ετών, καθώς και στα μέτρα για τα χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα και την έκδοση πιστοποιητικού νόησης, ο υπουργός Υγείας μίλησε για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 – 11 ετών στη χώρα μας.

Ειδικότερα, διευκρίνισε ότι «η Επιτροπή εισηγήθηκε θετικά και η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει μόλις παραλάβουμε τα εμβόλια καθώς είναι διαφορετικά ως προς τη δοσολογία». O χρόνος διαθεσιμότητας των εμβολίων προσδιορίστηκε προς το τέλος Δεκεμβρίου.

Ο υπουργός διευκρίνισε πάντως ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις στην πορεία για τα άτομα που δεν μπορούν να εμβολιαστούν, αλλά και πως το μέτρο της υποχρεωτικότητας αναμένεται να επεκταθεί και για όσους γίνουν 60 ετών από την 1η Ιανουαρίου.

Επίσης, μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής, στα χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα που θα ανοίξουν τις επόμενες ημέρες, θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες τους τελευταίους έξι μήνες, ενώ τα ανήλικα παιδιά θα μπαίνουν με σελφ τεστ. Παράλληλα, όπως κατέστησε σαφές ο Θάνος Πλεύρης, τα πιστοποιητικά νόσησης θα χορηγούνται αποκλειστικά μόνο μετά από θετικό μοριακό τεστ (PCR).

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Υγεία - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις