Δίκη για φονικό στον Μυλοπόταμο: «Ο κατηγορούμενος ήταν ο νταής του χωριού» – Η κατάθεση της αδερφής του θύματος
Δίκη για φονικό στον Μυλοπόταμο: «Ο κατηγορούμενος ήταν ο νταής του χωριού» – Η κατάθεση της αδερφής του θύματος

Δίκη για φονικό στον Μυλοπόταμο: «Ο κατηγορούμενος ήταν ο νταής του χωριού» – Η κατάθεση της αδερφής του θύματος

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

«Σε εν βρασμώ ψυχής» υποστήριξε ότι βρισκόταν ο καθ’ ομολογίαν δράστης του φονικού στο Αργολιό Μυλοποτάμου που συντάραξε την τοπική κοινωνία τον Ιουνίου 2022.

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων το πρωί της Πέμπτης με την πλευρά του κατηγορουμένου να υποστηρίζει ότι ο 45χρονος κατηγορούμενος δεν είχε την πρόθεση να αφαιρέσει τη ζωή του 22χρονου θύματος απλά μόνο να τον τραυματίσει. Παράλληλα η πλευρά του κατηγορούμενου υποστηρίζει ότι ο 45χρονος βρισκόταν σε βρασμό ψυχικής ορμής και ότι ο θυμός που τον είχε καταβάλει εκείνη την ώρα θόλωσε την κρίση του.

Όσα συνέβησαν την ημέρα του φονικού – Η καθηλωτική κατάθεση της αδερφής του θύματος

Πρώτη μάρτυρας κατέθεσε η αδερφή του κατηγορουμένου η οποία ήταν παρούσα στο συμβάν.
Η ίδια ξεκίνησε την κατάθεση της εξιστορώντας όλα όσα βίωσε την ημέρα του εγκλήματος.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στον πρώτο διαπληκτισμό που είχαν το θύμα και τα αδέρφια του κατηγορομένου, ο 22χρονος βρισκόταν σε κατάσταση σχετικής μέθης όταν σταμάτησε το όχημα που βρισκόταν τα αδέρφια του κατηγορουμένου και τους προσκάλεσε να τους κεράσει. Την ημέρα του συμβάντος ήταν το μνημόσυνο του πατέρα του κατηγορουμένου. Ακολούθησε διαπληκτισμός ενώ σημειώθηκε και ξυλοδαρμός ανάμεσα στους εμπλεκόμενους.
Ωστόσο όπως εξιστορεί η μάρτυρας η ένταση δεν εκτονώθηκε εκεί και ακολούθησε ακόμα ένα επεισόδιο στο οποίο ενεπλάκη και η μητέρα του κατηγορουμένου. Ακολούθησε και τότε διαπληκτισμός και ειπώθηκαν χυδαίες εκφράσεις όπως υποστηρίζει η μάρτυρας.
Στην συνέχεια λίγη ώρα μετά ο 45χρονος πηγαίνει στο σπίτι της μάρτυρας όπου βρισκόταν το θύμα. Όπως υποστηρίζει η μάρτυρας όταν ο 45χρονος μετέβη στο σπίτι της είχε πάνω του όπλο, στην συνέχεια απείλησε τον 22χρονο λέγοντας του «θα το βουλώσεις ή θα στο βουλώσω» και μετά την απάντηση του θύματος τον πυροβόλησε πισώπλατα.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της αδερφής του θύματος αναφέρθηκαν και αλλά περιστατικά που είχαν σημειωθεί κατά το παρελθόν ανάμεσα στις δυο οικογένειες ενώ η μάρτυρας έκανε λόγω για κτηματικές διάφορες ανάμεσα στις δυο οικογένειες και για μια υπόθεση αγοραπωλησίας.

Πως σημειώθηκε το φονικό

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Αργουλιό Μυλοπόταμο τον περασμένο Ιούνιο. Δράστης και θύμα είχαν ένα διαπληκτισμό.
Στην συνέχεια ο ένας εκ των δυο, 44 ετών περίπου, πυροβόλησε τέσσερις φορές κατα του 22χρονου, και ετράπη σε φυγή με ένα αυτοκίνητο.

Ο 22χρονος διεκομίσθη αιμόφυρτος στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το αιματηρό περιστατικό έγινε μέσα στο χωριό και μάλιστα μπροστά απο το σπίτι της αδελφής του 22χρονου, ενώ οι δύο άντρες φέρονται να είχαν διαπληκτισθεί και πρόσφατα λόγω κτηματικών διαφορών.

Αρχικά ο δράστης του φονικού αναζητούνταν από τις αρχές ωστόσο λίγες ώρες αργότερα μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και παραδόθηκε, δίνοντας μαζί και το όπλο του εγκλήματος

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή flashnews.gr
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις