Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Στόχος σε ένα έτος να εφαρμόζεται παντού
Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Στόχος σε ένα έτος να εφαρμόζεται παντού

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Στόχος σε ένα έτος να εφαρμόζεται παντού

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Αναφερόμενος στην ψηφιακή κάρτα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της εργασίας, ανέφερε πως ο στόχος είναι σε ένα έτος να εφαρμόζεται παντού.

Για τις επιχειρήσεις που έρχονται να την εφαρμόσουν οικειοθελώς πρόωρα παρέχεται ως «αντίδωρο» η άρση γραφειοκρατικών ενημερώσεων που έχουν σήμερα. Ο υπουργός προανήγγειλε πως θα υπάρξει και περαιτέρω νομοθετική πρωτοβουλία για τον τρόπο εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας, ενώ θα φτιαχτεί και ψηφιακή κάρτα εξ αποστάσεως.

Υπογράμμισε πως ο τρόπος εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας ανά κλάδο δεν είναι στο παρόν νομοσχέδιο, υπάρχει δουλειά ακόμα να γίνει σε συνεργασία με τον κάθε κλάδο ξεχωριστά. Τόνισε πως «η ψηφιακή κάρτα δεν θα μπει σαν ένα κουστούμι στο οποίο θα πρέπει να χωρέσουν όλα τα κορμιά… αλλά θα είναι ένα σεντόνι θα ‘ρθει να καλύψει ανάγλυφα τις διαφορές στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων».

Σχετικά με την χρησιμοποίηση καταχρηστικά της υπερωρίας από τον αρχικό εργοδότη για να αποτρέψει την δυνατότητα εργασία υπαλλήλου σε δεύτερο εργοδότη, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «αυτό δεν μπορεί να επιτραπεί, ο εργαζόμενος και σήμερα δεν είναι υποχρεωμένος και μπορεί να αρνηθεί την υπερωρία και σε κάθε περίπτωση εάν διαπιστωθεί ότι στην εφαρμογή έχουμε τέτοια προβλήματα εδώ θα μας είμαστε να το ξαναδούμε.»

Ο υπουργός, επέμεινε πως «η Οδηγία έχει αντιγραφεί και μεταφραστεί ακριβώς στην ελληνική γλώσσα και η μεταβολή που επέρχεται ως προς την δοκιμαστική περίοδο εργασίας είναι εξαιρετικά υπέρ του εργαζόμενου, διότι σήμερα στην Ελλάδα ο υπό δοκιμή εργαζόμενος ήταν στο 12μηνο και τώρα το 12μηνο γίνεται 6μηνο. ‘Αρα, γίνεται πιο σφιχτό το σύστημα τώρα από ό,τι ήταν μέχρι σήμερα και η εργασία του προσμετράται από την πρώτη μέρα».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις