Tα Κρητικόπουλα επέστρεψαν στα θρανία (pics)
Tα Κρητικόπουλα επέστρεψαν στα θρανία (pics)

Tα Κρητικόπουλα επέστρεψαν στα θρανία (pics)

Την στήριξη της Περιφέρειας σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς της Κρήτης, τόνισαν κατά την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι αιρετοί εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης, υπογραμμίζοντας πως η σχολική κοινότητα μπορεί να δείξει το δρόμο σε όλη την κοινωνία, ώστε μετά από δύο χρόνια πανδημίας, το εκπαιδευτικό έργο να ολοκληρωθεί μέσα στις αίθουσες.

Τις ευχές της για καλή χρονιά και πρόοδο εξέφρασε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Έφη Κουτεντάκη, η οποία παραβρέθηκε στον αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριος για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μοιρών και ευχήθηκε η χρονιά που ξεκινά να είναι εποικοδομητική για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και να διεξαχθεί διά ζώσης μέσα στις σχολικές τάξεις. Η κα Κουτεντάκη παραβρέθηκεστον αγιασμό και στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Τυμπακίου. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της, «αισιοδοξούμε φέτος το σχολικό έτος να κυλήσει με ηρεμία και ασφάλεια. Να μην χρειαστεί να ξανακλείσει καμία σχολική μονάδα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες πρέπει να βρεθούν ξανά στο φυσικό τους περιβάλλον, στο σχολείο τους. Να συνεχίσουμε να δείχνουμε όλοι ατομική και κοινωνική ευθύνη στο θέμα της καταπολέμησης της πανδημίας. Εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς αλλά και όλοι οι πολίτες, καλούμαστε να είμαστε σωστά προετοιμασμένοι για να προχωρήσουμε, σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα με πίστη στις δυνάμεις μας και θέληση για δημιουργία. Η ενδυνάμωση των μαθητών και μαθητριών, μέσα από την επικοινωνία και τις εκπαιδευτικές δράσεις, βάζουν τα θεμέλια για την ανάπτυξη της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και της κοινωνίας μας. Η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με όλους τους φορείς προάγει τη γνώση και στηρίζει την εκπαιδευτική διαδικασία. Εύχομαι καλή αρχή στην προσπάθεια όλων και να θυμάστε ότι η κατάκτηση της γνώσης μπορεί να γίνει ο φάρος στο ταξίδι της ζωής σας».

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης αντάλλαξε ευχές σήμερα για την νέα σχολική χρονιά με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς στο Δημοτικό Σχολείο και στο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας όπου συμμετείχε στην τελετή αγιασμού των δυο σχολικών μονάδων.

Tα Κρητικόπουλα επέστρεψαν στα θρανία (pics)

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης παραβρέθηκε στον αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέας στο Γυμνάσιο Λύκειο Καστελλίου Πεδιάδος και αντάλλαξε ευχές με μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς.

Tα Κρητικόπουλα επέστρεψαν στα θρανία (pics)

Τέλεση αγιασμών σε σχολεία του Ηρακλείου

Το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, το 4Ο Γυμνάσιο και ΓΕΛ και το 3Ο ΓΕΛ επισκέφθηκε η αντιδήμαρχος παιδείας Στέλα Αρχοντάκη Καλογεράκη το πρωί της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την τέλεση του αγιασμού .

Στο 17ο Δημοτικό το παρόν έδωσαν ακόμη οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Αναστασάκης και Γιώργος Καραντινός καθώς και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Μανόλης Μπελαδάκης.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το σχολικό συγκρότημα στην οδό Φιλιππουπόλεως στη Θέρισσο όπου ο Διευθυντής του 4ου ΓΕΛ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό καθώς και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων για τις βελτιωτικές παρεμβάσεις συντήρησης που πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο.

Ακολούθησε ο αγιασμός στο 3ο ΓΕΛ ,όπου παρευρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη.

Σε δήλωση της η Αντιδήμαρχος Παιδείας αναφέρει:

«Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αποτελεί το ξεκίνημα μιας καινούργιας δημιουργικής πορείας για τους μαθητές και τις μαθήτριες. Εύχομαι να επιτευχθούν όλες οι προσδοκίες και οι στόχοι τους.

Εύχομαι, συνάμα, δύναμη και αντοχή στους γονείς, καθώς και στους εκπαιδευτικούς, που καλούνται να συμβάλλουν ουσιαστικά στην επίμοχθη διαδικασία της μάθησης.

Καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο σε όλη την μαθητική κοινότητα».

Μενέλαος Μποκέας: «Ευχή μας αυτή τη χρονιά οι τάξεις να μετρούν μόνο όνειρα και προσδοκίες»

Σε Νηπιαγωγεία και στο Λύκειο Γαζίου βρέθηκε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας για τον καθιερωμένο αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος βρέθηκε στο 1ο Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας καθώς και στο 2ο και 3ο Νηπιαγωγεία τα οποία στεγάζονται πλέον σε νέα κτίρια, και στο Λύκειο Γαζίου όπου ο αγιασμός έγινε για τους μαθητές της Τρίτης Λυκείου.

Τον κ Μενέλαο Μποκέας συνόδευαν οι αντιδήμαρχοι, Παιδείας Χρύσα Λυρώνη Πάγκαλου, Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πετούσης, Διοικητικών Υπηρεσιών Νίκη Ζερβού, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης και οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μενέλαος Σκουλούδης και Αντρέας Παντερής.

Στο μήνυμα του για τη νέα σχολική χρονιά ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ανέφερε: «Χιλιάδες χαρούμενα πρόσωπα γέμισαν ξανά με ζωή άδειες αίθουσες και αυλές. Ο φετινός αγιασμός μπορεί να έγινε με μέτρα και αποστάσεις, αλλά η καρδιά τους φτερούγισε ξανά! Ευχή όλων μας αυτή τη χρονιά οι τάξεις να μετρούν μόνο όνειρα και προσδοκίες.

Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε για τη βελτίωση της σχολικής στέγης, όπως ακριβώς έχουμε δεσμευτεί. Με προγραμματισμό για νέα σχολεία, ταυτόχρονα με μεταβατικές, αλλά δόκιμες λύσεις, ιδιαίτερα για την προσχολική αγωγή. Με ενεργειακές αναβαθμίσεις προ των πυλών, αλλά και ένα πλήρες πρόγραμμα αναβάθμισης αύλειων χώρων προς ένταξη στο «Αντώνης Τρίτσης». Με μέριμνα για παρεμβάσεις προσβασιμότητας ΑμεΑ και πυροπροστασίας στα σχολικά μας κτίρια.

Σήμερα, τα παιδιά στα σχολεία, οι καθαρίστριες στις θέσεις τους, το υγειονομικό υλικό στις αίθουσες και οι εκπαιδευτικοί μας έτοιμοι για μια ένα αρχή. Αυτά τα χαμόγελα μας δίνουν δύναμη!»

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Μαλεβιζίου κατά τον αγιασμό στο Λύκειο Γαζίου:

Π. Σημανδηράκης: «Τα σχολεία του Δήμου μας, απέκτησαν τη λειτουργία και την εικόνα που αξίζει στους μαθητές μας»

Στην καθιερωμένη τελετή αγιασμού ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, σε σχολεία του Δήμου Χανίων, βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Σημανδηράκης παρέστη στους αγιασμούς των σχολικών μονάδων του 3ου Γενικού Λυκείου Χανίων στον Κουμπέ, στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων στο κέντρο της πόλης, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, στο Γυμνάσιο Σούδας και στο 1ο-3ο Ειδικό Σχολείο Χανίων στον Άη Γιάννη.

Ο Δήμαρχος Χανίων, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πρόεδρο της Β’/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χανίων, Αντώνη Ι. Βαρδάκη, τον Πρόεδρο της Α’/θμιας Σχολικής Επιτροπής, Νίκο Βλαζάκη, καθώς και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, συνομίλησε με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, ενώ τόνισε τις εντατικές και εκτεταμένες εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, συντήρησης και αισθητικής ανασυγκρότησης που έχουν γίνει στα περισσότερα σχολικά κτίρια των Χανίων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σημανδηράκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «ως Δήμος Χανίων είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, για τις παρεμβάσεις και την εικόνα έχουν τα σχολεία μας φέτος. Παρεμβάσεις που δεν είχαν γίνει ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, τόσες πολλές και στοχευμένες».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, είναι τα σχολικά συγκροτήματα στον Κουμπέ, την Αμπεριά, τη Σούδα, το 2ο ΕΠΑΛ (πρώην Δαίδαλος), που έχουν σχεδόν ανακατασκευαστεί από την αρχή και έχουν θωρακιστεί ενεργειακά, καθώς και δεκάδες άλλα που συντηρήθηκαν, θωρακίστηκαν και απέκτησαν χρώμα στον εσωτερικό και εξωτερικό τους. «Σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας και με την Α'/θμια και Β’/θμια Σχολική Επιτροπή, φροντίζουμε και είμαστε αισιόδοξοι ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, θα έχουμε καταφέρει όλα τα σχολεία του Δήμου Χανίων να έχουν την εικόνα και τη λειτουργία που πραγματικά αξίζουν στους μαθητές μας», συμπλήρωσε ο κ. Σημανδηράκης.

Με τη σειρά του ο Αντιδήμαρχος, Αντώνης Βαρδάκης τόνισε: «Βρισκόμαστε στο 80% της διεκπεραίωσης των εργασιών στα τρία από τα τέσσερα σχολικά συγκροτήματα, στην Αμπεριά θα διεκπεραιωθεί όλο το έργο μέχρι το τέλος του 2022, Δεκέμβριο του '22. Πάνω από 10 δημοτικά και νηπιαγωγεία και έχουμε προχωρήσει και έχουμε ολοκληρώσει την αντικατάσταση στέγης».

Παράλληλα, ο κ. Βαρδάκης σημείωσε πως «στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αναβάθμιση όλων αυτών των χωρών. Να μπορέσουμε να έχουμε χώρους τους οποίους θα εκμεταλλεύονται και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, θα κάνουν ένα άρτιο και σωστό μάθημα».
Οι εικόνες που αντίκρυσαν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί από τους εξωτερικούς χώρους σχολείων τους, σχολιάστηκαν ιδιαιτέρως θετικά, ενώ απευθύνθηκαν και ευχαριστίες για τις εργασίες που πραγματοποίησαν τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Χανίων.

Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στις σχολικές μονάδες του Δήμου Πλατανιά 

Πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός στις σχολικές μονάδες του Δήμου Πλατανιά, όπου ο Δήμαρχος Πλατανιά, Ι. Μαλανδράκης, στους χαιρετισμούς του στις σχολικές μονάδες που επισκέφτηκε, ανέφερε μεταξύ των άλλων ” … σταθερή βούληση της Δημοτικής αρχής, αποτελεί η διαρκής αναβάθμιση των σχολικών υποδομών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, με έργα που χρηματοδοτούνται κυρίως από πόρους του Δήμου και πολλά από τα αυτά βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Επιπλέον μέσα από τη συνεχή ενίσχυση των Σχολικών μας Επιτροπών, φροντίζουμε ώστε οι σχολικές μονάδες μας να διαθέτουν κατάλληλο και σύγχρονο εξοπλισμό και εκπαιδευτικό υλικό, για την καλύτερη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Τέλος ο Δήμος Πλατανιά, τόσο το προηγούμενο διάστημα όσο και φέτος ανέλαβε τις δαπάνες για την λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας στα σχολεία κατά της μετάδοσης του ιού covid 19, καθώς και την καθαριότητα και τον καλλωπισμό όλων των σχολικών μονάδων…”

Στις τελετές του αγιασμού παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Καλαιτζάκης Γεώργιος, Σταματάκης Ιωάννης, Μαραγκουδάκη Χρυσάνθη, Αρχοντάκης Χρήστος, Δημητρογιαννάκης Στυλιανός, Μπομπολάκης Χαρίτων.Επίσης παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δ.Σ Κος Φραγκονικολάκης Αντώνης, καθώς και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Δαράκης Ιωάννης, Μαλακωνάκης Ιωάννης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ κ.Μαυρογένης Ευτύχιος.

Τέλος παρευρέθηκαν και οι Σύμβουλοι της Λαϊκής συσπείρωσης Ανθούσης Δημήτρης και Μαριανάκης Στυλιανός.

Ο αγιασμός στα σχολεία στην Κίσσαμο

Εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε σήμερα ο καθιερωμένος αγιασμός στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κισσάμου.
Μέλη της δημοτικής αρχής παρευρέθηκαν σε όλα τα σχολεία του Δήμου, ενώ στον αγιασμό του 1ου Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑ.Λ. Κισσάμου, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ.κ Αμφιλόχιος, παρευρέθηκε ο Βουλευτής Χανίων κ. Διγαλάκης Βασίλης, οι αντιδήμαρχοι κ. Χαχλάκης, κ. Κελαϊδής και κ. Χριστουλάκης καθώς και εκπρόσωποι της Μείζονος Αντιπολίτευσης. Όλοι ευχήθηκαν στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και στους συλλόγους γονέων καλή σχολική χρονιά.
Σχετικά με την κατασκευή των νέων κτιριακών συγκροτημάτων του ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ Κισσάμου, ο κ. Διγαλάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξέλιξη των διαδικασιών.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις