Γ. Αρτοποιός: Έχουν γίνει 350 διασώσεις πολιτών από το πρωί του Σαββάτου (vid)
Γ. Αρτοποιός: Έχουν γίνει 350 διασώσεις πολιτών από το πρωί του Σαββάτου (vid)

Γ. Αρτοποιός: Έχουν γίνει 350 διασώσεις πολιτών από το πρωί του Σαββάτου (vid)

Έκτακτη ενημέρωση από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας στη Θεσσαλία, πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Aντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως ανέφερε από τις 5 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 6 το πρωί του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου έχουν καταγραφεί 7.700 συμβάντα και έχουν γίνει 2.806 διασώσεις πολιτών. Από τις 7 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου έχουν γίνει 350 διασώσεις πολιτών από επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι είναι συνεχείς και αδιάλειπτες οι επιχειρήσεις με ελικόπτερα και πλωτά μέσα για τις διασώσεις πολιτών, ενώ ακόμη και με drones γίνεται παροχή τροφής, νερού, κλινοσκεπασμάτων και ιατροφαρμακευτικού υλικού όπου δεν υπάρχει ευκολία πρόσβασης.

Tις τελευταίες ώρες ο ποταμός Πηνείός υπερχειλίζει στις χαμηλότερα υψομετρικά περιοχές και ειδικότερα όσο πλησιάζουμε στις εκβολές του. Πιο συγκεκριμένα προς της ανατολική και νότια πλευρά του δηλαδή στη δίοδο προς τη Λίμνη Κάρλα καθώς επίσης και στις βορειοανατολικές εκβολές του.

Για αυτό το λόγο έχουν εκδοθεί τέσσερα μηνύματα από το 112 και πιο συγκεκριμένα:

στις 15:00 για απομάκρυνση κατοίκων από το Ομορφοχώρι προς τον Πλατύκαμπο

στις 16:00 προειδοποιητικό μήνυμα ετοιμότητας

στις 17:00 για τα χωριά Ριζόμυλος, Στεφανοβίκειο, Αρμένιο, Σωτήριο, Κόκκινες, Νίκη, Μέλισσα, Αχίλλειο, Λοφίσκος, Καλαμάκι, οι κάτοικοι να παραμένουν σε ετοιμότητα εκκένωσης λόγω πλημμυρικών φαινομένων

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή ertnews.gr
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις