Νέο απίστευτο περιστατικό: Παρέσυρε και τραυμάτισε με το αυτοκίνητό του ανθυποπλοίαρχο στον καταπέλτη πλοίου – Δεν είχε πληρώσει εισιτήριο
Νέο απίστευτο περιστατικό: Παρέσυρε και τραυμάτισε με το αυτοκίνητό του ανθυποπλοίαρχο στον καταπέλτη πλοίου – Δεν είχε πληρώσει εισιτήριο

Νέο απίστευτο περιστατικό: Παρέσυρε και τραυμάτισε με το αυτοκίνητό του ανθυποπλοίαρχο στον καταπέλτη πλοίου – Δεν είχε πληρώσει εισιτήριο

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Ένα απίστευτο περιστατικό καταγράφηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας σε πλοίο που ήταν έτοιμο να αποπλεύσει με προορισμό την Κέρκυρα. Ένας οδηγός πάτησε γκάζι και παρέσυρε ναυτικό τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, που παρουσίασε την καταγγελία του Σωματείου Ναυτεργατών: «κατά τη διαδικασία απάρσεως του επιβατηγού, προσήλθε αγροτικό ΙΧ και ο ανθυποπλοίαρχος υπεύθυνος φόρτωσης τηρώντας τα προβλεπόμενα και δεδομένου ότι δεν είχε εκδοθεί εισιτήριο είπε στον οδηγό ότι δεν μπορεί να επιβιβαστεί.

Ωστόσο ο οδηγός απαίτησε να επιβιβαστεί και πάτησε γκάζι αιφνίδια παρασύροντας τον ανθυποπλοίαρχο.

Από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που βρισκόταν στο πλοίο δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον ναυτικό και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, όπου διαγνώστηκε εξάρθρωση ώμου, δύο σπασμένα δόντια και κάταγμα στο πόδι.

Ο οδηγός του οχήματος προσήχθη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας από τους Λιμενικούς που ήταν παρόντες στο επεισόδιο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας:

«Στον λιμένα Ηγουμενίτσας και κατά την διαδικασία απάρσεως του ΕΓ/ΟΓ Κέρκυρα προσήλθε αγροτικό ΙΧ. Ο ανθυποπλοίαρχος υπεύθυνος φόρτωσης τηρώντας τα προβλεπόμενα, σημειωτέον ότι δεν είχε καν εκδοθεί εισιτήριο, είπε στον οδηγό ότι δεν μπορεί να επιβιβαστεί και ο οδηγός απαιτώντας να επιβιβαστεί αιφνίδια κίνησε το όχημα και παρέσυρε τον ανθυποπλοίαρχο. Από πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που επέβαινε στο πλοίο του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διακομίστηκε στο ΚΥ Ηγουμενίτσας που διαγνώστηκε εξάρθρωση ώμου, δύο σπασμένα δόντια και κάταγμα κάτω άκρου.

Ο οδηγός του οχήματος προσήχθη από τους λιμενικούς που ήταν παρόντες στο επεισόδιο στο ΚΛ Ηγουμενίτσας. Καταδικάζοντας κάθε πράξη βίας, τηρώντας διαχρονικά τους κανονισμούς ασφαλείας καθώς και τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία για την αποφυγή παρόμοιων γεγονότων που μπορούν να αποβούν μοιραία για την ανθρώπινη ζωή, ζητάμε την ιδιαίτερη μέριμνα των αρχών προς αποφυγή παρόμοιων συμβάντων. Θα προσκομίσουμε στο ΚΛ Ηγουμενίτσας το υλικό φωτογραφικό και βίντεο που υπάρχει στη διάθεση μας».

Η θέση του λιμενικού

Αργότερα, τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή του και η τοπική λιμενική αρχή. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες (σ.σ. Τετάρτη 6/9 προς Πέμπτη 7/9), η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, για τον τραυματισμό 31χρονου μέλους πληρώματος (Ύπαρχος) του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «ΚΕΡΚΥΡΑ» Ν.Π. 10093.

Συγκεκριμένα Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 42χρονος, παρέσυρε και τραυμάτισε τον Ύπαρχο στον καταπέλτη του πλοίου κατά την φόρτωση του.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών Ηγουμενίτσας, όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών εξήλθε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 42χρονος για παράβαση του άρθρου 308 ¨Απλή Σωματική Βλάβη¨ του Π.Κ.».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις