Κρήτη: Έφυγε από τη ζωή αγαπητός καθηγητής Θεολογίας
Κρήτη: Έφυγε από τη ζωή αγαπητός καθηγητής Θεολογίας

Κρήτη: Έφυγε από τη ζωή αγαπητός καθηγητής Θεολογίας

Ένας άνθρωπος που αγαπήθηκε από τα Ανώγεια και στο Ρέθυμνο αλλά και ο ίδιος αγάπησε πολύ τα Ανώγεια, ο καθηγητής θεολογίας Κωνσταντίνος Νεονάκης “έφυγε” χτες από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Ο εκλιπών σύμφωνα με το anogi.gr βρέθηκε στο “Σταυράκειο” Γυμνάσιο  Ανωγείων για μια δεκαπενταετία, από τον Οκτώβριο του  1960 έως το 1974. Στα Ανώγεια δεν δίδασκε μόνο θεολογικά μαθήματα αλλά και αρκετά άλλα λόγω των πολλών ελλείψεων που είχε τότε το σχολείο μας. Δεκαπέντε χρόνια στα Ανώγεια μπήκε βαθιά στην κοινωνία του χωριού με αρκετές κουμπαριές και συντεκνιές, ενώ συμμετείχε εκείνα τα χρόνια και στον “σασμό” μεταξύ ανθρώπων που είχαν διαφορές. Πολλές φορές παρενέβη σε θέματα των Ανωγείων υπερασπιζόμενος το καλό του τόπου ακόμα και με βαρύ το προσωπικό κόστος για εκείνον.

Καθοριστική ήταν και η συμβολή  και η βοήθεια του στα παιδιά που έμεναν στο τότε οικοτροφείο, προερχόμενα από τα γύρω χωριά, τα οποία στήριζε και θα λέγαμε ότι επί των ημερών του τα δυο οικοτροφεία αναπτύχθηκαν , διεκδίκησαν και πήρε αρκετά περισσότερα εφόδια και προνόμια από ότι είχε πριν από την Ελληνική πολιτεία και κατέληξαν να γίνουν Μαθητική Εστία όπως τη γνώρισαν οι νεότεροι.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις