Ελένη Βατσινά: Περυσινά ... ξινά μέτρα για τους σεισμόπληκτους
Ελένη Βατσινά: Περυσινά ... ξινά μέτρα για τους σεισμόπληκτους

Ελένη Βατσινά: Περυσινά … ξινά μέτρα για τους σεισμόπληκτους

Προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη

Θέμα: «Αναστολή πλειστηριασμών για τους σεισμόπληκτους πολίτες του δήμου Μινώα Πεδιάδος»

Ακόμη παλεύουν να επανέλθουν στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής τους οι κάτοικοι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, που στις 27.09.2021 επλήγησαν από έναν καταστροφικό σεισμό.

Παρά τις διαρκείς εκκλήσεις και προσπάθειες εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή δεν έχει εξομαλυνθεί, ενώ οι σεισμόπληκτοι αδυνατούν ακόμη και να

επισκευάσουν τα σπίτια τους, τα οποία υπέστησαν σοβαρές ζημιές από το σεισμό.

Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, άλλο ένα πρόβλημα προστέθηκε στα ήδη υπάρχοντα: Τέσσερα (4) νέα κατασχετήρια έχουν επιδοθεί, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα δώδεκα (12) που είχαν ήδη επιδοθεί το προηγούμενο διάστημα.

Ταυτόχρονα έξι (6) κατοικίες πρόκειται να πλειστηριαστούν ως και τον Ιανουάριο του 2024 λόγω οφειλών, δεδομένα που ωθούν τους σεισμόπληκτους πολίτες σε απόγνωση.

Κατόπιν των ανωτέρω και με δεδομένο ότι στο πυρόπληκτο Μάτι, υπήρξε απόφαση για αναστολή πλειστηριασμών επί 5ετία και 6ετία,

ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Για ποιο λόγο δεν έχει ήδη υπάρξει μέριμνα ώστε να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί των περιουσιών των σεισμόπληκτων πολιτών του Δήμου Μινώα Πεδιάδος;
  2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί σε βάρος των σεισμόπληκτων του Δήμου Μινώα, ώστε να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να δρομολογήσουν κατόπιν τη διευθέτηση των οφειλών τους;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Βατσινά Ελένη

Παρασύρης Φραγκίσκος

Κουκουλόπουλος Πάρις

Τί απαντά ο Υπουργός Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης για τα ειδοποιητήρια για πλειστηριασμούς περιουσιών σεισμόπληκτων του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

"Με … περυσινά, ξινά μέτρα έβγαλε την υποχρέωση η κυβέρνηση προς τους σεισμόπληκτους! Αυτό μας πληροφορεί, εν ολίγοις, ο Υπουργός Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης" – σχολιάζει η Ελένη Βατσινά, αναφορικά με την απάντηση του υπουργού σε ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Ηρακλείου Ελένη Βατσινά και την οποία συνυπέγραψαν οι βουλευτές Πάρις Κουκουλόπουλος και Φραγκίσκος Παρασύρης.
Στην απάντηση του κ.Χατζηδάκη, η οποία – όπως αναφέρει η κ.Βατσινά, "προκαλεί το κοινό αίσθημα και την οργή των σεισμόπληκτων του Δήμου Μινωά Πεδιάδος", γίνεται αναφορά σε αποφάσεις (για ληξιπρόθεσμες οφειλές, δανειακές υποχρεώσεις και πλειστηριασμούς και μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης), που ελήφθησαν αμέσως μετά το σεισμό και για διάστημα έξι μηνών και οι οποίες έληξαν στις 28 Μαρτίου 2022!
"Έχει λοιπόν ημερομηνία λήξης η μέριμνα της κυβέρνησης; Οι σεισμόπληκτοι που ως σήμερα παλεύουν να σταθουν στα πόδια τους και να χτίσουν τη ζωή τους ξανά κυριολεκτικά δίπλα στα ερείπια, έχουν δυστυχώς εγκαταλειφθεί από το κεντρικό κράτος" – υπογραμμίζει σε δήλωσή της η Ελένη Βατσινά.

Επισυνάπτεται η απάντηση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κ.Χατζηδάκη καθώς και η ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Ελένη Βατσινά στις 02.08.2023.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις