Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Το μυστήριο με το DNA σε σουγιάδες και ΙΧ (vid)
Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Το μυστήριο με το DNA σε σουγιάδες και ΙΧ (vid)

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Το μυστήριο με το DNA σε σουγιάδες και ΙΧ (vid)

Μιχάλης Κατσουρής: Εν αναμονή της άρσης του απορρήτου στα κινητά τηλέφωνα των χούλιγκαν

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει πειστήρια και DNA ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και τα πρόσωπα που βρίσκονταν κοντά στον Μιχάλη Κατσουρή τα κρίσιμα δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, τα τηλέφωνα των συλληφθέντων δεν έχουν ακόμα μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Έργων καθώς αναμένεται η σχετική διάταξη των δικαστικών λειτουργών προκειμένου να «ανοίξουν» και αυτά.

Η διαδικασία για το ξεκλείδωμα των κινητών τηλεφώνων και η ανάκτηση δεδομένων από αυτά, όπως επισημαίνουν οι αρμόδιες αστυνομικές πηγές, θα είναι χρονοβόρα ωστόσο θα μπορέσουν να εξαχθούν κάποια χρήσιμα στοιχεία που πιθανώς θα μπορέσουν να βοηθήσουν τις έρευνες.

Οι αστυνομικοί θα αναζητήσουν στα κινητά βίντεο που ενδεχομένως έχει καταγράψει τη δολοφονική επίθεση σε βάρους του 29χρονου Μιχάλη, ίσως και τον δράστη.

Ανεξαρτήτως αν εντοπιστεί τέτοιου είδους χρήσιμο υλικό ή όχι, θα υπάρξουν στοιχεία καθώς θα φανούν οι επικοινωνίες των συλληφθέντων αλλά ακόμα και οι περιηγήσεις στο διαδίκτυο που ενδεχομένως και αυτά να βοηθήσουν τις έρευνες.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους εξετάζουν και αναλύουν λεπτομερώς το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν προκειμένου να ταυτοποιήσουν όλο και περισσότερα άτομα που συμμετείχαν στην συμπλοκή και στην συνέχεια θα προσπαθήσουν ενδεχομένως να προβούν σε ταυτοποιήσεις που θα οδηγήσουν σε συλλήψεις ατόμων για τη συγκεκριμένη συμπλοκή.

Στη Διεύθυνση Εγκληματολογικού υπάρχει και ένα σχετικό βίντεο που φαίνεται να έχει καταγράψει την αρχική πρώτη επαφή των Κροατών χούλιγκαν με οπαδούς της ΑΕΚ το οποίο όμως έχει σημαντικές οπτικές αλλοιώσεις όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση, από το οποίο θα μπορούσε να γίνει πιθανώς κάποια ταυτοποίηση προσώπου. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο γίνει θα υπάρξει και άρση τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να δουν εάν υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα σε αλλοδαπούς και εγχώριους χούλιγκαν.

Όσον αφορά το DNA, γνωρίζουμε ότι δεν εντοπίστηκε DNA του Μιχάλη Κατσούρη πάνω στα τέσσερα μαχαίρια που είχαν εντοπιστεί στο σημείο των συμπλοκών και στην κατοχή συλληφθέντων όπως επίσης δεν εντοπίστηκε DNA ούτε στα πειστήρια όπως στειλιάρια και άλλα αντικείμενα.

Σημειώνεται ότι έχει ξεκινήσει η αντιστοίχιση DNA που αφορά την ταυτοποίηση γενετικών τύπων και αποτυπωμάτων των συλληφθέντων στα πειστήρια αυτά από τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι, με την διαδικασία να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μέχρι στιγμής έχουν τακτοποιηθεί 4 άτομα τα οποία φέρεται να κινούνταν κοντά στον Μιχάλη Κατσουρή. Τα στοιχεία των 4 αυτών ατόμων έχουν δοθεί στη διάθεση των Αρχών με την ανακριτική Αρχή να είναι αυτή που θα αποφασίζει εάν θα εκδοθούν εντάλματα σε βάρος τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα 4 αυτά άτομα προς το παρόν αναζητούνται ως μάρτυρες ώστε να διαλευκανθούν τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης δολοφονίας του 29χρονου

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήεων του ΣΚΑΪ:

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή newsbomb.gr
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις