Ιεράπετρα: Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στα θερμοκήπια - Επιχείρησαν και εναέρια μέσα (pics + vid)
Ιεράπετρα: Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στα θερμοκήπια - Επιχείρησαν και εναέρια μέσα (pics + vid)

Ιεράπετρα: Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στα θερμοκήπια – Επιχείρησαν και εναέρια μέσα (pics + vid)

Νέα μεγάλη πυρκαγιά στην Κρήτη.

Υπό έλεγχο βρίσκεται πλέον μια πυρκαγιά που ξεκίνησε λίγο μετά πριν τις 16:00 το μεσημέρι του Σαββάτου στην στην κοινότητα Ανατολής σε περιοχή ανάμεσα στο Στόμιο και τους Καλογέρους.

Η πυρκαγιά άρχισε να καίει μέσα στο ρέμα της Αγίας Μαρίνας και όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και τα βίντεο του Ράδιο Λασίθι έκαψαν και προκάλεσαν αρκετές ζημιές σε μεγάλες θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις.

Στο σημείο έσπευσαν αρχικά και τα 7 οχήματα της ΠΥ Ιεράπετρας ενώ κλήθηκαν και έφτασαν δυνάμεις από όλο το νομό Λασιθίου, το Ηράκλειο αλλά και εθελοντές. Στον γρήγορο έλεγχο της πυρκαγιάς έπαιξαν σημαντικό ρόλο τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που έφτασαν στο σημείο, με το ένα να μεταφέρει και ειδικούς δασοκομάντο της Πυροσβεστικής και τον Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιώργο Τσικαλά ο οποίος μαζί με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, συντόνισαν τις επιχειρήσεις.

Συνολικά 15 οχήματα με 40 άνδρες επιχείρησαν στο σημείο, όπως ανέφερε ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιώργος Τσικαλάς, ενώ δεν απειλήθηκαν κατοικίες και ανθρώπινες ζωές.

 

Πηγή: radiolasithi.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις