Μαίνεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώνονται Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα - Μήνυμα από το 112
Μαίνεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώνονται Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα - Μήνυμα από το 112

Μαίνεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώνονται Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα – Μήνυμα από το 112

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μεγάλη μάχη για να την περιορίσουν υπό αντίξοες συνθήκες, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ, που δεν αναμένεται να εξασθενήσουν μέχρι αύριο.

Λίγο μετά τις 3, εστάλη νέο μήνυμα 112 στους κατοικους των οικισμών Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα για την εκκένωσή τους προς Αλεξανδρούπολη, ενώ οι φλόγες πέρασαν απο τα αντιπυρικά φράγματα και βγήκαν στην Εγνατία Οδό.

Παράλληλα, ο δήμος Αλεξανδρούπολης έκανε γνωστό πως διαθέτει λεωφορεία που θα βρίσκονται στις πλατείες των οικισμών, για να παραλάβουν πολίτες που δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης. Αυτή την ώρα, ο μεγαλύτερος κίνδυνος εντοπίζεται στον οικισμό Πεύκα.

Σημειώνεται πως νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα από το 112 στους κατοίκους στους οικισμούς Μελία, Νίψα, Πεύκα και Λουτρό, προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα για πιθανή εκκένωση.

Ακόμη πιο ενισχυμένες καταγράφονται οι δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και πλέον, στο σημείο βρίσκονται 100 πυροσβέστες με 31 υδροφόρα οχήματα και έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Μεγάλη κινητοποίηση υπήρξε και από την Ελληνική Αστυνομία για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με την ενημέρωση, διατέθηκαν, άμεσα, 21 αστυνομικοί με 12 οχήματα, με επικεφαλής τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Οι δυνάμεις ενισχύονται, ενώ στην περιοχή έχει μεταβεί και ο Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επιπλέον, έκλεισε η Εγνατία Οδός και στα δύο ρεύματα έως τον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ Αλεξανδρούπολης λόγω των πυκνών καπνών από την μεγάλη φωτιά που συνεχίζει να καίει στην περιοχή μεταξύ των χωριών Πυλαίας και Μελίας.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις