Κρήτη: Εκκενώθηκε παραλία υπό τον φόβο κατολισθήσεων
Κρήτη: Εκκενώθηκε παραλία υπό τον φόβο κατολισθήσεων

Κρήτη: Εκκενώθηκε παραλία υπό τον φόβο κατολισθήσεων

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Επιχείρηση εκκένωσης της παραλίας των Γλυκών Νερών στα Σφακιά πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου από το Λιμενικό Σώμα.

Ειδικότερα η απόφαση για εκκένωση, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr πάρθηκε καθώς υπάρχουν φόβοι για ενδεχόμενες κατολισθήσεις μετά τον ισχυρό σεισμό 4,9 Ρίχτερ που καταγράφηκε το πρωί της Κυριακής.

Από τη παραλία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές απομακρύνθηκαν και οι λουόμενοι και τα σκάφη που βρίσκονταν εκεί. Παράλληλα η απόφαση που πάρθηκε απαγορεύεται την πρόσβαση στην παραλία για το υπόλοιπο της ημέρας.

Κλειστά τα φαράγγια της Σαμαριάς και της Αγίας Ειρήνης – Φόβοι για κατολισθήσεις βράχων

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από την σύσταση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, και των σεισμολόγων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών- Γεωδιναμικό Ινστιντούτο, που παρακολουθούν την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας του σεισμού των 4,9 ρίχτερ που σημειώθηκε εχθές Κυριακή 13 Αυγούστου στην περιοχή του Δήμου Καντάνου Σελίνου, κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη 15 Αυγούστου για τους επισκέπτες, τα φαράγγια της Σαμαριάς και της Αγίας Ειρήνης.

Επίσης, με ανακοίνωση της η Περιφερειακή ενότητα Χανίων απευθύνει ισχυρή σύσταση στους επισκέπτες της παραλίας των Γλυκών Νερών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πλησιάζουν κοντά στα βράχια και το βουνό, καθώς υπάρχει κίνδυνος πτώσης βράχων σε ενδεχόμενο μετασεισμού.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή FLASHNEWS.GR
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις