Στη βία η σιωπή δεν είναι χρυσός
Στη βία η σιωπή δεν είναι χρυσός

Στη βία η σιωπή δεν είναι χρυσός

Γράφει η Νεκταρία Μανίκα-Γιαννουλάκη

Σήμερα στο Ηράκλειο σε έναν αγώνα δρόμου με πρωτεργάτες τα παιδιά, μεταφέρουμε το μήνυμα ότι στη βία η σιωπή δεν είναι χρυσός!!

Αν δεν ανοίξουν τα στόματα, αν τα θύματα δεν καταγγείλουν τη βία, αν εμείς που είμαστε γύρω τους, δίπλα τους δεν τους παροτρύνουμε να μιλήσουν, αν δεν ενεργοποιηθούμε ως πολίτες απέναντι σε αυτό το έγκλημα, δεν θα μπορέσουμε να σπάσουμε αυτό το φαύλο κύκλο.

Η βία θα ξεριζωθεί μόνο εάν αντιμετωπίσουμε τις αιτίες της. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με έγκαιρες προληπτικές παρεμβάσεις γιατί η βία είναι σε σημαντικό βαθμό ζήτημα κουλτούρας και στερεοτύπων.

Η πρόληψη της βίας προϋποθέτει δράσεις στην οικογένεια, στο σχολείο, στο χώρο εργασίας και της κοινωνίας γενικότερα.

Να στοχεύσουμε σε σχολικά προγράμματα που αμφισβητούν τα στερεότυπα των φύλων και προωθούν σχέσεις που βασίζονται στην ισότητα, τον σεβασμό και την συνέναιση. Τα προγράμματα προαγωγής υγειας θα πρέπει να ξεκινουν απο το νηπιαγωγείο ώστε τα παιδιά μας να μάθουν να αγαπούν τους εαυτούς τους και να θέτουν τα όρια τους, να σέβονται τους άλλους, να μιλούν ανοιχτά για ότι τους πονάει.

Σήμερα με αυτή την δράση κινητοποίησης της κοινότητας, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, στο υφυπουργείο αθλητισμού, στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου,
στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, στο αθλητικό σωματείο Πήγασος, στον Όμιλο Υπεραποστάσεων Κρήτης, στον Δήμο Ηρακλείου και στην Περιφέρεια Κρήτης, στους χορηγούς, μα πανω απ'όλα στους γονείς που δινουν τροφή ψυχής στα παιδιά τους προτρέποντας τα να συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις!!

Νεκταρία Μανίκα-Γιαννουλάκη
Κοινωνική Λειτουργός, επιχειρηματίας
Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο Χερσονήσου

Στη βία η σιωπή δεν είναι χρυσός

Στη βία η σιωπή δεν είναι χρυσός

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα