Τι καιρό θα κάνει μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο στην Κρήτη – Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία;

Αυξημένη υγρασία το Σαββατοκύριακο, ισχυροί άνεμοι στα νότια, φουρτουνιασμένη η θάλασσα στα βόρεια

Αίθριος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες στα Χανιά αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη. Μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο η θερμοκρασία θα κυμανθεί μέχρι τους 32 βαθμούς Κελσίου ενώ θα επικρατούν μελτέμια στις νότιες περιοχές του νησιού.

Για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, μίλησε στο Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου, ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου και μετεωρολόγος, Κώστας Λαγουβάρδος.

Ισχυροί άνεμοι στις νότιες περιοχές του νησιού

«Στα νότια θα υπάρχουν μελτέμια. Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί και θα υπάρχει επικινδυνότητα σχετικά με την εκδήλωση πυρκαγιών. Στις βόρειες περιοχές θα υπάρχει έντονος κυματισμός στην θάλασσα, οπότε χρειάζεται προσοχή στην κολύμβηση».

Δυσφορία από την υγρασία θα επικρατεί το Σαββατοκύριακο.

«Ίσως μέσα στο Σαββατοκύριακο να νιώσουμε δυσφορία λόγω της αυξημένης υγρασίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 30 έως 32 βαθμούς ενώ τις βραδινές ώρες από 22 έως 23 βαθμούς. Έχουμε εύρος θερμοκρασιών», είπε ο κ. Λαγουβάρδος.

Άνοδος της θερμοκρασίας προβλέπεται από την Τετάρτη 16 Αυγούστου.

«Από την Τετάρτη και μετά η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου».

Σχετικά με την χαμηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε στο νησί τις τελευταίες ώρες, ο κ. Λαγουβάρδος είπε πως ήταν 9,5 βαθμοί Κελσίου στην περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου.

zarpanews.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Καιρός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις