Νέα Φιλαδέλφεια: Επικεφαλής συνδέσμου της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μεταξύ των συλληφθέντων – Ποιοι είναι οι Κροάτες χούλιγκαν
Νέα Φιλαδέλφεια: Επικεφαλής συνδέσμου της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μεταξύ των συλληφθέντων – Ποιοι είναι οι Κροάτες χούλιγκαν

Νέα Φιλαδέλφεια: Επικεφαλής συνδέσμου της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μεταξύ των συλληφθέντων – Ποιοι είναι οι Κροάτες χούλιγκαν

ΒΑΡΔΙΑΜΠΑΣΗ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ 2023

Πρώτο θέμα και στα ΜΜΕ της Κροατίας τα τραγικά συμβάντα στην Νέα Φιλαδέλφεια, με τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου από μαχαίρι. Φωτογραφίζοντας τους Κροάτες χούλιγκαν που ήρθαν στην Ελλάδα για ραντεβού θανάτου, όπως όλα δείχνουν, κάνουν λόγο για επικεφαλής συνδέσμου της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, γεγονός που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερα ερωτήματα αφού οι άνθρωποι αυτοί είναι γνωστοί και άρα πιο εύκολο να παρακολουθηθούν οι κινήσεις τους πριν από ένα κρίσιμο ματς.

Πληροφορία δε που μεταδίδεται και αν ισχύει δημιουργεί επίσης προβληματισμό για τους χειρισμούς των ελληνικών Αρχών είναι ότι δεν έχουν ζητηθεί ακόμη από την κροατική δικαιοσύνη πληροφορίες σχετικά με τα μητρώα των Κροατών συλληφθέντων.

Ειδικότερα ονόματα Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που συνελήφθησαν για την αιματηρή συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, δίνει στη δημοσιότητα η κροατική ιστοσελίδα Jutarnji List.

«Ο Tomislav Terzić, η οικογένεια του οποίου ζει στο Ζάγκρεμπ, είναι ένας από τους συλληφθέντες στην Αθήνα» αναφέρει η ιστοσελίδα. Ο Tomislav είναι πτυχιούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός, υπάλληλος μεγάλης εταιρείας και επικεφαλής συνδέσμου οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η έδρα του οποίου βρίσκεται στο ίδιο κτήριο στο οποίο βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία των διαβόητων BBB (των ακροδεξιών οπαδών της ομάδας)».

Επίσης, ανήκε στη λίστα των κροατικών αρχών με επικίνδυνους οπαδούς και φαίνεται πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε συμπλοκή μεταξύ οπαδών. Στις 14 Απριλίου 2019, συνελήφθη για τη συμμετοχή του σε συμπλοκή μεταξύ των Bad Blue Boys και των Torcida σε καφετέρια στο Ζάγκρεμπ, στη διάρκεια της οποίας εκτοξεύονταν καρέκλες και τραπέζια.

Στα τότε επεισόδια πήρε μέρος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, και ο Ivan K. από το Ζάγκρεμπ, ο οποίος μένει στη Ριέκα και βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων της Αθήνας. Μεταξύ αυτών, είναι και ο Dragan K., που μένει στη Βιέννη, και είναι εκ των ηγετών των οπαδών της Ραπίντ.

Ακόμα, μεταξύ των συλληφθέντων για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη είναι και ο Ivan Lulic, βοηθός προπονητή καράτε σε σύλλογο του Ζάγκρεμπ. «Ναι, είναι αλήθεια, το έμαθα από τον καλύτερό του φίλο, που με τη σειρά του το έμαθε από την αδερφή του. Ξέρω ότι είναι φανατικός οπαδός της Ντιναμό και έχει πάει σε αγώνες της ομάδας στο Λονδίνο και τη Λισαβόνα. Εργάζεται, έχει κοπέλα και τα παιδιά που προπονεί τον αγαπούν πολύ» φέρεται να δήλωσε ο προπονητής του συλλόγου καράτε.

Σύμφωνα πάντα με την κροατική ιστοσελίδα, οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που συνελήφθησαν, ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια για να πιουν καφέ και πως τους προκάλεσαν οι οπαδοί της ΑΕΚ.

Οι ηγέτες των ΒΒΒ έφυγαν από την Ελλάδα πριν η ελληνική αστυνομία σημάνει συναγερμό

Όπως αναφέρει το κροατικό Μέσο, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, οι επικεφαλής των BBB έφυγαν το βράδυ της Δευτέρας από την Ελλάδα με πλοίο (πήγαν στην Ιταλία και από εκεί στην Κροατία), πριν η ελληνική αστυνομία σημάνει συναγερμό για τη σύλληψη των Κροατών χούλιγκαν στις συνοριακές διαβάσεις.

Το κροατικό μέσο αναφέρει επίσης ότι η κροατική δικαιοσύνη δεν έχει λάβει ακόμη αίτημα από τις ελληνικές αρχές να τους παράσχει πληροφορίες σχετικά με τα μητρώα των Κροατών συλληφθέντων μέσω του συστήματος ECRIS (για τη διεθνή ανταλλαγή δεδομένων από το ποινικό μητρώο μελών της Ε.Ε.).

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις