10 διασώσεις από την Ωκεανίς στην Χερσόνησο (vid)
10 διασώσεις από την Ωκεανίς στην Χερσόνησο (vid)

10 διασώσεις από την Ωκεανίς στην Χερσόνησο (vid)

Η ομάδα ναυαγοσωστών της παραλίας της Ωκεανίς απέδειξε για ακόμα μία φορά την αφοσίωση και την επαγγελματική της προσέγγιση στο καθήκον της, καθώς πραγματοποίησε δέκα επιτυχημένες διασωστικές επεμβάσεις το μεσημέρι της Τετάρτης 9/08, σώζοντας τις ζωές δέκα ανθρώπων που είχαν παρασυρθεί από τα ισχυρά κύματα.

Οι περιστάσεις ήταν εξαιρετικά δύσκολες, καθώς η παραλία βρισκόταν υπό τη σημαία του απαγορευτικού κολύμβησης λόγω των ανώμαλων και επικίνδυνων καιρικών συνθηκών. Παρόλα αυτά, η ομάδα ναυαγοσωστών παρετάχθη επί τόπου και προέβη σε άμεση δράση όταν δέκα άτομα παρασύρθηκαν από τα κύματα παρά την κόκκινη σημαία που ανεμίζει σήμανση κινδύνου και παρακολουθούσαν με ανησυχία τους ναυαγοσώστες.

Οι δύο αφοσιωμένοι ναυαγοσώστες αντέδρασαν αμέσως και με επαγγελματισμό, προσφέροντας τη βοήθειά τους σε κάθε προσφυγόντα. Η ταχεία αντίδρασή τους και η ευστροφία τους σε συνδυασμό με την προσεκτική προσέγγιση, κατέστησαν δυνατή την ασφαλή επιστροφή των παρασυρθέντων στην ακτή, χωρίς να καταγραφεί κανένας τραυματισμός ή ατυχές συμβάν.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι η πρόληψη και η διάσωση ανθρώπινων ζωών είναι ανώτατη προτεραιότητα για την ομάδα ναυαγοσωστών της Ωκεανίς.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις