47 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Οριοθετήθηκαν τα μέτωπα σε Ορεστιάδα και Φλώρινα
47 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Οριοθετήθηκαν τα μέτωπα σε Ορεστιάδα και Φλώρινα

47 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – Οριοθετήθηκαν τα μέτωπα σε Ορεστιάδα και Φλώρινα

Συνολικά 47 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Παράλληλα, οριοθετήθηκαν οι φωτιές που εκδηλώθηκαν σήμερα το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση:

– στην Ορεστιάδα της Π.Ε. Έβρου, όπου επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, ενώ επιχείρησαν 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

– στην Σιταριά της Π.Ε. Φλώρινας, όπου επιχειρούν 22 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και οχτώ οχήματα, ενώ επιχείρησε ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για αύριο, Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

– Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου, ΠΕ Βοιωτίας)

– Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Σποράδων)

– Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Λακωνίας)

– Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης)

– Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

– Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες, ΠΕ Καρπάθου)

– Περιφέρεια Κρήτης

Σε μερική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των ανωτέρω Περιφερειών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4), ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές, Στρατιωτικές δυνάμεις και κλιμάκια της Δασικής Υπηρεσίας.

Ταυτόχρονα, για τις ανωτέρω περιοχές, εφαρμόζεται το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή protothema.gr
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις