Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα: Που θα βρείτε ηλιακό με επιδότηση έως 60%
Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα: Που θα βρείτε ηλιακό με επιδότηση έως 60%

Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα: Που θα βρείτε ηλιακό με επιδότηση έως 60%

Είναι όλο και πιο σαφές, από την καθημερινότητα και τις εξελίξεις της, ότι πρέπει να κάνουμε οικονομία ενέργειας. Να μην σπαταλάμε. Να γίνουμε πιο «πράσινοι». Πιο φιλικοί προς το περιβάλλον. Να αλλάξουμε νοοτροπία.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Το πρώτο βήμα είναι να εκμεταλλευθούμε τις περιστάσεις για να αποσύρουμε τις παλιές και κυρίως ενεργοβόρες συσκευές από το σπίτι μας και να τις αντικαταστήσουμε με συσκευές πιο φιλικές προς το περιβάλλον και τον πλανήτη. Και την τσέπη μας, φυσικά.

Σε μια χώρα που ο ήλιος είναι πάντα εκεί. Σε μια χώρα που θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί τον ήλιο της, εμείς γιατί να πληρώνουμε ρεύμα για να έχουμε ζεστό νερό;

Σε πολλά σπίτια που χτίστηκαν πριν πολλά χρόνια, οι λέξεις «ηλιακός θερμοσίφωνας» είναι άγνωστες. Ακόμη και σε νέα σπίτια, όπου απλά οι ιδιοκτήτες δεν… νοιάζονται για την οικονομία.

Καιρός λοιπόν, ο ηλιακός θερμοσίφωνας να μπει στη ζωή μας για να εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήματα.

Πριν από μερικές μέρες αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες το προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα». Τα λέει όλα το όνομά του: αποσύρετε τον παλιό ηλεκτρικό θερμοσίφωνα και βάζετε νέο, ηλιακό για ζεστό νερό, χειμώνα καλοκαίρι, χωρίς έξτρα επιβάρυνση.

Αν είστε από τους δικαιούχους που πήραν voucher για την αλλαγή ηλεκτρικού θερμοσίφωνα, το Πλαίσιο έχει φροντίσει να είναι εκεί για να σας προσφέρει τις λύσεις που σας ταιριάζουν!

Οπότε, το πρώτο πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να μπείτε στο Gov.gr για να δείτε αν ανήκετε στους δικαιούχους.

Μετά όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Πλαίσιο! Κι εκεί, με το voucher για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα ύψους έως 970€ και για εγκατάσταση ύψους έως 150€, θα διαλέξετε τον ηλιακό που σας ταιριάζει.

Χρειάζεστε βοήθεια για να διαλέξετε; Κι αυτό το έχει λύσει το Πλαίσιο! Γιατί έφτιαξε ένα ειδικό εργαλείο για να επιλέξετε την κατάλληλη συσκευή!

Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα: Που θα βρείτε ηλιακό με επιδότηση έως 60%

Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα: Που θα βρείτε ηλιακό με επιδότηση έως 60%

Με το ειδικό εργαλείο που έχει δημιουργήσει το Πλαίσιο, εκτός από τον κατάλληλο ηλιακό θερμοσίφωνα μπορείτε να επιλέξετε και την υπηρεσία που σας ταιριάζει, όπως την:

  • Μελέτη Εγκατάστασης Χώρου: Οι τεχνικοί του Πλαισίου επισκέπτονται τον χώρο σας, με σκοπό να σχεδιάσουν και να ορίσουν τις διαστάσεις του ηλιακού συστήματος, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοσή του.
  • Υπηρεσία Μεταφοράς: Αξιόπιστη μεταφορά του προϊόντος στο σημείο παράδοσής του
  • Απεγκατάσταση & Εγκατάσταση στο χώρο σας: Το Πλαίσιο αναλαμβάνει την εγκατάσταση του νέου ηλιακού θερμοσίφωνα, αλλά και την απεγκατάσταση του ηλεκτρικού.

Αφού επιλέξετε, επιστρέφετε στο Πλαίσιο τον παλιό σας ηλεκτρικό θερμοσίφωνα και βάζετε ένα μικρό… λιθαράκι στην προσπάθεια να σταματήσουμε τη μόλυνση του πλανήτη!

Πως δουλεύει ένας ηλιακός θερμοσίφωνας;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η διαδικασία για να ζεσταθεί νερό στον ηλιακό θερμοσίφωνα και να απολαύσετε το ζεστό σας μπάνιο;

Ας δούμε τα τέσσερα πολύ απλά βήματα:

  1. Η επιφάνεια του συλλέκτη εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία και θερμαίνει το υγρό στο εσωτερικό του.
  2. Το θερμό υγρό στις σωληνώσεις κινείται προς το δοχείο του θερμοσίφωνα μέσα από ένα σπείρωμα, μεταφέροντας τη θερμοκρασία του στο νερό χρήσης.
  3. Το ψυχρό, πλέον, υγρό επιστρέφει μέσω των σωληνώσεων στο συλλέκτη θερμότητας για να θερμανθεί ξανά.
  4. Από το δοχείο της συσκευής διοχετεύεται νερό σε υψηλή θερμοκρασία στο σπίτι.
Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή newsit.gr
Κύριες Ειδήσεις - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις