Κορονοϊός: 24 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - Αύξηση της θετικότητας
Κορονοϊός: 24 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - Αύξηση της θετικότητας

Κορονοϊός: 24 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα – Αύξηση της θετικότητας

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Αύξηση παρουσιάζει η θετικότητα του κορονοϊού, στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων την εβδομάδα από τις 24 έως τις 30 Ιουλίου 2023, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος (SARS-CoV-2, ιοί γρίπης και αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV).

Συγκεκριμένα για τον κορονοϊό, ο αριθμός των εισαγωγών για COVID-19 ήταν 321 και παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 41% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.

Εννέα ήταν οι νέες διασωληνώσεις, αυξημένες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αυξημένες κατά 125% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.

Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 16. Καταγράφηκαν 24 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 87,5 έτη (εύρος 67-97 έτη)

Κατά τις τελευταίες εβδομάδες όλα τα αλληλουχηθέντα στελέχη ανήκαν στις υπο-παραλλαγές ΒΑ.2 και ΒΑ.5 της Όμικρον, με τη ΒΑ.2 να υπερτερεί από την εβδομάδα 9 και μετά ✓ την εβδομάδα 25 η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 ήταν η XBB.1.5 (80%), ακολουθούμενη από την XBB.1.16 (18%).

Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 σε 8 από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις