Επί ποδός η Πυροσβεστική - Πυρκαγιά έξω από τον Κρουσώνα
Επί ποδός η Πυροσβεστική - Πυρκαγιά έξω από τον Κρουσώνα

Επί ποδός η Πυροσβεστική – Πυρκαγιά έξω από τον Κρουσώνα

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Συνεχίζονται οι εστίες πυρκαγιών στην Κρήτη, σε ένα καλοκαίρι όπου οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iraklionews.gr, η εστία φωτιάς ξέσπασε σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου και συγκεκριμένα λίγο έξω από τον Κρουσώνα στον δρόμο που οδηγεί στις Ασίτες,  λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα.

Στο σημείο επιχειρεί ελικόπτερο, ενώ από εδάφους επιχειρούν τρεις Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), 2 πεζοπόρα τμήματα και 10 υδροφόρες με 29 άνδρες.

Πάντως, προς το παρόν, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την προέλευση της φωτιάς ή τυχόν ζημιές στις κατοικίες και τις εγκαταστάσεις της περιοχής, ενώ οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστώσουν τις αιτίες της πυρκαγιάς.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν κάνουν ακόμη δυσκολότερη την επιχείρηση κατάσβεσης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς παρουσιάστηκε αναζωπύρωση στο σημείο την ώρα μάλιστα που φαινόταν η κατάσταση να ηρεμεί.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο

Να σημειωθεί ότι υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο Τρίτη, 1η Αυγούστου, σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων το Ηράκλειο και το Λασίθι. Σε ετοιμότητα παραμένει το σύνολο των δυνάμεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για την Τρίτη, 1η Αυγούστου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για τις εξής περιοχές:

* Αττική και Κύθηρα

* Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόνησσο, Ήπειρο

* Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Καβάλα και περιοχές Μαγνησίας

* Ηράκλειο, Λασίθι, νησιά Ιονίου και Ανατολικό Αιγαίο.

Επί ποδός η Πυροσβεστική - Πυρκαγιά έξω από τον Κρουσώνα

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις