Κρήτη: Πλούσια η «λεία» του – Ξάφριζε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις

Χειροπέδες σε έναν 40χρονο με καταγωγή από την Αλβανία πέρασαν χθες αστυνομικοί για διακεκριμένες κλοπές σε ξενοδοχεία, οικίες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου.

Ωστόσο 40χρονος μετά από την εμπεριστατωμένη έρευνα ,προανάκριση και αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου , προέκυψε ότι είχε διαπράξει ακόμα δυο κλοπές καθώς και δυο απόπειρες κλοπές το προηγούμενο χρονικό διάστημα ενώ αποκαλυφθεί ότι ο φερόμενος ως δράστης είχε προχωρήσει και σε πλαστοπροσωπία.

Η πλούσια δράση του 40χρονου φερόμενου ως δράστη

Συγκεκριμένα, η αρχή του τέλους της δράσης του 40χρονου «ποντικού» ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης όταν ένας τουρίστας κατήγγειλε στις αρχές ότι άγνωστος αφαίρεσε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε σε περιοχή του Ρεθύμνου ηλεκτρονικές συσκευές και τιμαλφή αξίας 6300 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 1600 ευρώ. Παράλληλα το ίδιο χρονικό διάστημα επιχείρηση στην ίδια περιοχή κατήγγειλε ότι άγνωστος αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα ,προανάκριση και αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου , προέκυψε ότι 40χρονος πραγματοποίησε τις κλοπές. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι είχε προχωρήσει σε δύο επιπλέον κλοπές καθώς και δυο απόπειρες κλοπής από ξενοδοχεία και επιχειρήσεις κατά το χρονικό διάστημα από 15 έως 25.07.2023.

Ωστόσο η «πλούσια» δράση του δεν σταματάει εκεί. Από τη δακτυλοσκοπική εξέταση του φερόμενου ως δράστης, ο οποίος χρησιμοποιούσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας δηλώνοντας ότι κατάγεται από την Πολωνία, εξιχνιάσθηκε μία ακόμα κλοπή σε επιχείρηση που τελέσθηκε στις 19.01.2023 .

Συνολικά ο φερόμενος ως δράστης είχε αφαιρέσει ηλεκτρονικές συσκευές και τιμαλφή συνολικής αξίας 11790 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 4000 ευρώ ενώ είχε πραγματοποιήσει συναλλαγές σε επιχειρήσεις με χρήση τραπεζικών καρτών ύψους 977 ευρώ .

Στην κατοχή του βρέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές, τιμαλφή και χρηματικό ποσό τα οποία θα αποδοθούν στους κατόχους τους καθώς και πλαστό δελτίο ταυτότητας αλλοδαπού.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή flashnews.gr
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις