Αρχές και φορείς της Κρήτης στο πλευρό των μαθητών για το πρώτο κουδούνι
Αρχές και φορείς της Κρήτης στο πλευρό των μαθητών για το πρώτο κουδούνι

Αρχές και φορείς της Κρήτης στο πλευρό των μαθητών για το πρώτο κουδούνι

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Λίγες μόνο ώρες μας χωρίζουν από το πρώτο κουδούνι της χρονιάς και οι μαθητές όλων των βαθμίδων ετοιμάζονται να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες, να δουν και πάλι τους φίλους τους, τους δασκάλους και τους καθηγητές τους, να επιστέψουν στη δική τους καθημερινότητα και κανονικότητα.

Στο πλευρό των μαθητών της Κρήτης αύριο θα βρεθούν αρχές και φορείς του νησιού για να τους ευχηθούν καλή χρονιά.

Εμμ. Καρτσωνάκης: Το ξεκίνημα κάθε νέας σχολικής χρονιάς σημαατοδοτεί μια νέα αφετηρία στη ζωή των μαθητών

Ο Περιφερειακός Διεθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, Εμμ. Καρτσωνάκης, στο μήνυμά του αναφέρει:

«Το ξεκίνημα κάθε νέας σχολικής χρονιάς χαρακτηρίζεται από ένα αίσθημα αισιοδοξίας καθώς επίσης και από την πεποίθηση ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα σε σχέση με τη σχολική χρονιά που πέρασε. Σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία στη ζωή μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών, που δεν μπορεί παρά να είναι ελπιδοφόρα.

Η προηγούμενη σχολική χρονιά ήταν ιδιάζουσα για τη χώρα μας, αλλά και για τον κάθε Έλληνα/Ελληνίδα ξεχωριστά. Ήταν μια σχολική χρονιά που ο κορωνοϊός εξακολούθησε να ταλαιπωρεί όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά και όλη την υφήλιο. Προκειμένου όμως να ξεφύγουμε από αυτή την πανδημία, οφείλουμε να ενεργούμε με γνώμονα το αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης, λειτουργώντας στα πλαίσια του ορθολογισμού και ακολουθώντας τις οδηγίες των επιστημόνων. Η αλόγιστη συμπεριφορά θέτει σε κίνδυνο τους εαυτούς μας, τους οικείους μας και τους γύρω μας.

Η παγκόσμια εμπειρία, μας δείχνει τη σημαντική συμβολή των εμβολίων στον έλεγχο και τον περιορισμό των ασθενειών εν γένει. Όσον αφορά τον κορωνοϊό, τα στατιστικά στοιχεία αναδεικνύουν την αξία των εμβολίων ως ασπίδα ατομικής και συλλογικής προστασίας. Η εκπαιδευτική κοινότητα έχει ανταποκριθεί θετικά στην εμβολιαστική διαδικασία, συμβάλλοντας στη θωράκιση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου ενάντια στην πανδημία.

Φέτος, για μία ακόμα σχολική χρονιά, οι εκπαιδευτικές μονάδες, θα φροντίσουν για την παιδαγωγική στήριξη των μαθητών/τριών και θα στηρίξουν τις οικογένειές τους, εμπνέοντας εμπιστοσύνη στους γονείς κι έχοντας ως γνώμονα την προστασία της υγείας των παιδιών, των εκπαιδευτικών και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος. Η σύγχρονη παιδαγωγική θεωρεί απαραίτητη την ομαλή και συνεργατική σχέση γονέων/κηδεμόνων με τους εκπαιδευτικούς προς όφελος των παιδιών. Ως εκ τούτου, προσβλέπουμε στην έμπρακτη συμπαράσταση των γονέων/κηδεμόνων και αυτή τη σχολική χρονιά.

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τα σχολεία μας περισσότερο ενισχυμένα με τους/τις εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κρήτης, καλύπτοντας οργανικά κενά μετά από πολλά χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί, παλαιότεροι και νέοι, με την υπευθυνότητα που τους διακρίνει, θα εργασθούν για την επίτευξη των εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών στόχων.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, θέλω να σας ευχηθώ μια καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη! Στηριζόμαστε στην ευσυνειδησία, στην εργατικότητα και στις ικανότητές σας.

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές, σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε μία δημιουργική κι εποικοδομητική χρονιά. Ας γίνετε η εύφορη γη στη φράση του Σωκράτη, ἡ παιδεία, καθάπερ εδαίμων χώρα, πάντα τ’ γαθά φέρει».

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα παρευρεθεί αύριο Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 09:00 στον αγιασμό του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου και του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας 1, στις 10:00 θα παρευρεθεί στον αγιασμό των 6ου & 44ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου που βρίσκονται επί της οδού Αγ. Τίτου 3 και στις 19:00 θα παρευρεθεί στον αγιασμό του νεοϊδρυθέντος Εσπερινού Γενικού Λυκείου Μυλοποτάμου με έδρα το Μελιδόνι.

Σε σχολεία του Ηρακλείου ο Μ. Μπελαδάκης

Σας ενημερώνουμε ότι στο άνοιγμα των σχολικών μονάδων τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου κατά τον Αγιασμό ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κύριος Μανώλης Μπελαδάκης,  θα παρευρεθεί:

Στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου στις 09:00,

στο 53ο και 54ο Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου στις 09:30 και

στο 6ο και 44ο Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου στις 10:00.

Γ. Μαρινάκης: Το άνοιγμα των σχολείων μετά από τόσο καιρό αποχής από τη δια ζώσης συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία θα σηματοδοτήσει την επαναφορά σας στην οικειότητα

Το μήνυμα του Δημάρχου Ρεθύμνης για τη νέα σχολική χρονιά αναφέρει: «Υποδεχόμαστε τη νέα σχολική χρονιά, με επίγνωση των δυσκολιών που τη συνοδεύουν και όσων ενδεχομένως να ανακύψουν μελλοντικά. Οφείλουμε όμως να είμαστε αισιόδοξοι. Ελπίζουμε λοιπόν ότι με τη δύναμη και τη σοφία που αποταμιεύσαμε από τα βιώματα που μοιραστήκαμε καθόλα τα στάδια της πανδημίας αλλά και τη βεβαιότητα πως με τη συνδρομή της επιστήμης, την ενεργοποίηση της ατομικής μας υπευθυνότητας και τον αλληλοσεβασμό, θα καταφέρουμε, όλοι μαζί, ενωμένοι και ψύχραιμοι, να ξεπεράσουμε κάθε ανατροπή.

Το άνοιγμα των σχολείων, μετά από τόσο καιρό αποχής από τη δια ζώσης συμμετοχή στο σχολικό περιβάλλον και την εκπαιδευτική διαδικασία, θα σηματοδοτήσει την επαναφορά σας στην οικειότητα μιας καθημερινότητας που τη θεωρούσαμε δεδομένη, κι όμως δεν ήταν.

Είμαι βέβαιος πως ο ενθουσιασμός της επανόδου στους χώρους στου σχολείου, της σμίξης με πρόσωπα που έχουν το δικό τους ξεχωριστό και ωφέλιμο ρόλο στη ζωή σας, θα τροφοδοτήσει με ενέργεια και αποφασιστικότητα την κοινή σας προσπάθεια για συνεργασία, αλληλοϋποστήριξη και αρμονική συμπόρευση και τούτη τη σχολική χρονιά.

Ο Δήμος Ρεθύμνης, διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του και παραμένει προσηλωμένος στην αποτελεσματική διαχείριση θεμάτων που άπτονται στης Εκπαίδευσης και της αδιατάρακτης λειτουργίας των σχολείων και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των υπηρεσιών του.

Καταβάλλεται διαρκής και συστηματική προσπάθεια ώστε να επιτυγχάνεται κάθε φορά το καλύτερο δυνατό με τους δικούς του πόρους ενώ διεκδικεί διαρκώς χρηματοδοτικά προγράμματα προκειμένου να εξασφαλίσει τις αναγκαίες υποδομές και μέσα για την εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Είναι αλήθεια βέβαια, ότι φέτος, ο Δήμος δέχθηκε δραστική μείωση ύψους 40%, σε σχέση με πέρυσι, στον κρίσιμο τομέα της καθαριότητας αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι θα διασφαλίσουμε με κάθε δυνατό και θεμιτό τρόπο και μέσο, την υγειονομική ασφάλεια των εκπαιδευτικών και μαθητών στους χώρους του σχολείου.

Είναι αναγκαίο, όμως, να γίνει αντιληπτό πως την ευθύνη για την προστασία της υγείας στο περιβάλλον του σχολείου, μοιράζονται ο Δήμος, η σχολική κοινότητα και το σύνολο της κοινωνίας μας. Προϋπόθεση για την προστασία και προάσπισή της είναι ο εμβολιασμός και η πιστή τήρηση των ενδεδειγμένων υγειονομικών μέτρων.
Συνειδητοποιημένα λοιπόν και υπεύθυνα, ας διάγουμε όλοι μαζί τη σχολική χρονιά που μόλις ξεκινά, επιδιώκοντας, με αίσθημα προσωπικής και συλλογικής ευθύνης και σεβασμού προς τον συνάνθρωπο, να βγούμε αλώβητοι και πιο δυνατοί από κάθε δοκιμασία, οικοδομώντας το μέλλον που ελπίζουμε και αξίζουμε.

Καλή επιτυχία και καλή σχολική χρονιά!»

Σε ποια σχολεία θα βρεθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής θα επισκεφθεί τα παρακάτω σχολεία, τη Δευτέρα 13-09-2021, για την τέλεση του αγιασμού:

  1. ώρα 08:30 : 3ο Λύκειο Χανίων
  2. ώρα 09:00 : Δημοτικό Σχολείο Αγροκηπίου

Σε αγιασμούς σχολείων ο Δήμαρχος Χανίων

Ο  Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας – Πρόεδρος Β'/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Χανίων, Αντώνης Βαρδάκης, θα παραστούν στους αγιασμούς για τη νέα σχολική χρονιά, στα εξής σχολεία:
  • 08:30 – 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων (Κουμπές)
  • 09:00 – 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων (Δημοτική Αγορά)
  • 09:30 – 3ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων (οδ. Κοραή)
  • 10:00 – Γυμνάσιο Σούδας
  • 11:00 – 1ο-3ο Ειδικό Σχολείο Χανίων (Άη Γιάννης)
Παράλληλα, αντιδήμαρχοι και μέλη της δημοτικής αρχής θα εκπροσωπήσουν τον Δήμο Χανίων, σε αγιασμούς σχολείων των περιαστικών Δημοτικών Ενοτήτων.

Ο αγιασμός στο Δήμο Πλατανιά 

Από το Δήμο Πλατανιά γνωστοποιείται το πρόγραμμα Αγιασμού των Σχολικών Μονάδων του, στην Α/θμια &Β/θμια Εκπαίδευση:

  • ΩΡΑ 8 :30 π.μ., ο Αγιασμός στο Νηπιαγωγείο Πλατανιά
  • ΩΡΑ 09:00π.μ., ο Αγιασμός στο Γυμνάσιο -Λύκειο Αλικιανού
  • ΩΡΑ 09:30π.μ., ο Αγιασμός στο Δημοτικό -Νηπιαγωγείο Αλικιανού
  • ΩΡΑ 09:00π.μ., ο Αγιασμός στο Δημοτικό- Νηπιαγωγείο Βουκολιών
  • ΩΡΑ 09:00π.μ., ο Αγιασμός στο Δημοτικό Πλατανιά
  • ΩΡΑ 09:00π.μ., ο Αγιασμός στο Δημοτικό -Νηπιαγωγείο Βατολάκου
  • ΩΡΑ 09:00π.μ., ο Αγιασμός στο Δημοτικό Ταυρωνίτη
  • ΩΡΑ 09:00π.μ., ο Αγιασμός στο Δημοτικό -Νηπιαγωγείο Μάλεμε
  • ΩΡΑ 09:00π.μ., ο Αγιασμός στο Δημοτικό -Νηπιαγωγείο Φουρνέ
  • ΩΡΑ 09:00π.μ., ο Αγιασμός στο Γυμνάσιο -Λύκειο Κολυμβαρίου
  • ΩΡΑ 9:30 π.μ., ο Αγιασμός στου Γυμνάσιο Πλατανιά
  • ΩΡΑ 09:30π.μ., ο Αγιασμός στο Γυμνάσιο -Λύκειο Βουκολιών
  • ΩΡΑ 10:00π.μ., ο Αγιασμός στο Νηπιαγωγείο Γερανίου ( στο Μόδι)
  • ΩΡΑ 10:15μ.μ., ο Αγιασμός στο Δημοτικό Κολυμβαρίου
  • ΩΡΑ 11:00π.μ., ο Αγιασμός στο Νηπιαγωγείο Σπηλιάς
  • ΩΡΑ 11:15μ.μ., ο Αγιασμός στο Νηπιαγωγείο Κολυμβαρίου
  • ΩΡΑ 19:00μ.μ., ο Αγιασμός στο ΕΠΑΛ Πλατανιά.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, Ι. Μαλανδράκης, θα παραστεί στους Αγιασμούς του Γυμνασίου Πλατανιά , του Δημοτικού Σχολείου Κολυμβαρίου και στο Νηπιαγωγείο Κολυμβαρίου.

Δήμαρχος Κισσάμου: Το όμορφο ταξίδι σας στη γνώση συνεχίζεται 

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Κισσάμου, Γ. Μυλωνάκης, σε μήνυμά του εξέφρασε τις ευχές του για τη νέα σχολική χρονιά.

Μεταξύ άλλων στο μήνυμά του αναφέρει:«…εκφράζουμε προς το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου Κισσάμου, ολόθερμες ευχές για μια καλή και δημιουργική χρονιά.

Το όμορφο ταξίδι σας στη γνώση συνεχίζεται και όλοι εμείς είμαστε δίπλα σας, γονείς/κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί και δημοτική αρχή, ελπίζοντας ότι οι υγειονομικές συνθήκες δεν θα σας στερήσουν άλλο τον δημιουργικό χρόνο της σχολικής αίθουσας, τη χαρά του διαλείμματος και την επαφή με τους συμμαθητές σας.

Να είστε συνεπείς, να έχετε πίστη στον εαυτό σας και εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς σας και είμαστε σίγουροι πως θα πετύχετε όλους σας τους στόχους.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο!

Ο Δήμος Κισσάμου, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, ανακοινώνει το πρόγραμμα των αγιασμών στις σχολικές μονάδες του Δήμου».

Το πρόγραμμα αγιασμού του Δήμου   

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

 

1ο Νηπιαγωγείο

 

10:30 π.μ.
2ο Νηπιαγωγείο

 

09:00 π.μ.
3ο Νηπιαγωγείο

 

09:30 π.μ.
4ο Νηπιαγωγείο

 

09:00 π.μ.
5ο Νηπιαγωγείο

 

09:00 π.μ.
Νηπιαγωγείο Γραμβούσας

 

11:15 π.μ.
Νηπιαγωγείο Έλους

 

10:00 π.μ.
Νηπιαγωγείο Καλουδιανών

 

9:00 π.μ.
Νηπιαγωγείο Πλατάνου

 

09:30 π.μ.
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
1ο Δημοτικό Σχολείο

 

09:30 π.μ.
2ο Δημοτικό Σχολείο

 

09:30 π.μ.
3ο Δημοτικό Σχολείο

 

09:30 π.μ.
Δημοτικό Γραμβούσας

 

10:30 π.μ.
Δημοτικό Δραπανιά

 

10:00 π.μ.
Δημοτικό Έλος

 

10:00 π.μ.
Δημοτικό Πλατάνου

 

 

 

09:00 π.μ.
 

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

 

1ο Γυμνάσιο

 

10:30 π.μ.
2ο Γυμνάσιο 09:30 π.μ.

 

 

ΛΥΚΕΙΑ

 

Γενικό Λύκειο

 

10:30 π.μ.
ΕΠΑ.Λ.

 

11:00 π.μ.
ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Ε.Ε.Ε.ΕΚ.

 

10:00 π.μ.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις