Ο δήμαρχος Φαιστού για την απώλεια της Μ. Βαρδινογιάννη
Ο δήμαρχος Φαιστού για την απώλεια της Μ. Βαρδινογιάννη

Ο δήμαρχος Φαιστού για την απώλεια της Μ. Βαρδινογιάννη

Ο δήμαρχος Φαιστού, κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, αναφέρει για τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη:

Αποχαιρετούμε σήμερα, με σεβασμό μια γυναίκα που αποφάσισε να βοηθήσει το συνάνθρωπό της με Ψυχή! Μια μεγάλη Ελληνίδα με σπουδαίο κοινωνικό έργο που πολέμησε σκληρά και με προσωπικό αγώνα τον παιδικό καρκίνο.

Η φιλανθρωπία έχει ταυτιστεί με το όνομα της κας Μαριάννα Βαρδινογιάννη, που πάντα είχε ανοιχτή την αγκαλιά της για να προσφέρει αγάπη, φέρνοντας ξανά το χαμόγελο σε αμέτρητες οικογένειες. Η κα Βαρδινογιάννη ήταν πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των παιδιών και της οικογένειας και κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών. Το 2020 βραβεύτηκε με το βραβείο Νέλσον Μαντέλα.  Ίδρυσε το «Ίδρυμα για το Παιδί και την Οικογένεια», το οποίο μετονομάστηκε σε «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», και τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Υπήρξε ένας άνθρωπος με ήθος, ευγένεια, πάθος και διάθεση για κοινωνική προσφορά, με ιδιαίτερη αγάπη στα μικρά παιδιά, ενώ ζούσε ενεργά στην κοινωνία και αφουγκραζόταν τον πόνο.  Αφήνει πίσω της μια οικουμενική παρακαταθήκη, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση με το βαθιά ανθρώπινο  έργο της, το οποίο θα την κρατά πάντα ζωντανή στη μνήμη μας. Τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον σύζυγο, στα παιδιά, στα εγγόνια και στους δικούς της ανθρώπους.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις