Καιρός – Μαρουσάκης: «Εμπρηστικό κοκτέιλ» οι άνεμοι και ο καύσωνας για τις φωτιές

Ο καύσωνας των τελευταίων ημερών φαίνεται πως έχει βάλει τη χώρα στον «φούρνο» - Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχου Μαρουσάκη, σήμερα θα διατηρηθούν οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες

Οι επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη χώρα, που δημιουργούν ένα «εμπρηστικό κοκτέιλ» με καύσωνα και ισχυρούς ανέμους συνεχίζονται και σήμερα, Δευτέρα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη, σήμερα θα διατηρηθούν οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στα δυτικά και ηπειρωτικά τμήματα και για άλλο ένα 24ωρο ο υδράργυρος θα είναι πάνω από 40 βαθμούς.

Ταυτόχρονα, αργά το απόγευμα της Κυριακής πέρασε μια ψυχρή αέρια μάζα από τα βόρεια Βαλκάνια και έδωσε κάποιες βροχές ένα μπουρίνι και καθώς κινείται προς τη Μαύρα Θάλασσα, ενισχύει τα μελτέμια στο Αιγαίο που θα φτάσουν μέχρι και τα 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν κάνουν πιο δύσκολη την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στη Ρόδο.

Καιρός: Η πρόγνωση από την ΕΜΥ για τον καύσωνα

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επίνδυνων καιρικών φαινομένων που έχει επικαιροποιήσει η ΕΜΥ, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία:

Τη Δευτέρα 24-7-2023 πρόσκαιρη υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.
Την Τρίτη 25-7-2023 και την Τετάρτη 26-7-2023 νέα (η τρίτη) θερμική έξαρση.
Την Πέμπτη 27-7-2023 αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα

Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία την Τρίτη 25-7-2023 και την Τετάρτη 26-7-2023 αναμένονται και πάλι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν στα ηπειρωτικά τους 42 με 44 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη 27-7-2023 η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή newsbomb.gr
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις