Αγωνία για τους δύο Ελληνοκαναδούς που χάθηκαν στην περιοχή του φαραγγιού της Σαμαριάς
Αγωνία για τους δύο Ελληνοκαναδούς που χάθηκαν στην περιοχή του φαραγγιού της Σαμαριάς

Αγωνία για τους δύο Ελληνοκαναδούς που χάθηκαν στην περιοχή του φαραγγιού της Σαμαριάς

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής αναζητά τους πεζοπόρους κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες των διασωστών για τον εντοπισμό των δύο 25χρονων Ελληνοκαναδών οι οποίοι ξεκίνησαν πεζοπορία το Σάββατο 22/7 στην ευρύτερη περιοχή του φαραγγιού της Σαμαριάς, αδιαφορώντας για τις υψηλές θερμοκρασίες και παρά του ότι υπάρχει απαγόρευση εισόδου και στο φαράγγι της Σαμαριάς αλλά και διάσχισης των ορεινών μονοπατιών.

Από τα ξημερώματα που ενημερώθηκαν οι αρχές μέσω του 112 ότι οι δύο νεαροί έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής με την συμμετοχή, συνολικά, 13 διασωστών οι οποίοι ερευνούν όλα τα μονοπάτια γύρω από το φαράγγι της Σαμαριάς κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Οι έρευνες ξεκίνησαν από την βόρεια είσοδο του φαραγγιού στο οροπέδιο του Ομαλού και καθώς δεν υπήρξες αποτέλεσμα συνεχίστηκαν απο την νότια είσοδο στην περιοχή της Αγίας Ρουμέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει αξιοποιηθεί και drone προκειμένου να τους εντοπίσει καθώς τα μονοπάτια είναι πολλά και η άνοδος της θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την έλλειψη νερού κορυφώνει την αγωνία.

Να σημειωθεί πως οι δυο ομογενείς από τον Καναδά είναι εφοδιασμένοι με συσκευή GPS η οποία με ειδική εφαρμογή – μέσω Καναδά – επικοινωνούν με τις ομάδες διάσωσης και όπως έχουν αναφέρει είναι καλά στην υγεία τους, αλλά έχουν μείνει χωρίς νερό.

Οι 25χρονοι έχουν εντοπισθεί στο σημείο όπου φαίνεται παρακάτω και αναμένεται τις επόμενες ώρες να τους πλησιάσουν οι ομάδες διάσωσης με την συνδρομή και ελικοπτέρου.

 

 

Πηγή: flashnews.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις