Φωτιά – Ρόδος: Νέο μήνυμα του «112» για εκκένωση οικισμών – Πού υπάρχουν διακοπές ρεύματος
Φωτιά – Ρόδος: Νέο μήνυμα του «112» για εκκένωση οικισμών – Πού υπάρχουν διακοπές ρεύματος

Φωτιά – Ρόδος: Νέο μήνυμα του «112» για εκκένωση οικισμών – Πού υπάρχουν διακοπές ρεύματος

Η φωτιά στη Ρόδο μαίνεται ανεξέλεγκτη, με το «112» να στέλνει μήνυμα για εκκένωση οικισμών. Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται διακοπές ρεύματος, σύμφωνα με τη ΔΕΔΔΗΕ.

Η φωτιά στη Ρόδο μαίνεται ανεξέλεγκτη, με το «112» να στέλνει μήνυμα για εκκένωση των οικισμών Ασκληπιείο και Κιοτάρι. Συγκεκριμένα, Η υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έδωσε εντολή στους κατοίκους να κινηθούν προς τον οικισμό Γεννάδι, λόγω της πυρκαγιάς.

Ρόδος – ΔΕΔΔΗΕ: Eκ περιτροπής διακοπές ρεύματος – Η φωτιά είναι κοντά στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης

Eκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης περιορισμένης έκτασης και χρονικής διάρκειας έως 1 ώρα θα γίνουν εξαιτίας της φωτιάς που καίει κοντά στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης και συνεχούς ενημέρωσης του κοινού, γνωστοποιεί ότι εξαιτίας της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί κοντά στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης τέθηκε εκτός ο ΘΗΣ (Θερμοηλεκτρικός Σταθμός) Ν. Ρόδου και κρίθηκε αναγκαίο να προγραμματισθούν για σήμερα, Σάββατο 22 Ιουλίου 2023, έως το βράδυ, εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης περιορισμένης έκτασης και χρονικής διάρκειας έως μία ώρα, με σκοπό την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του ηλεκτρικού συστήματος.

Στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας για την εύρυθμη λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της Ρόδου, ο ΔΕΔΔΗΕ παρακαλεί θερμά τους καταναλωτές να περιορίσουν την άσκοπη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, ειδικά για τις ώρες αιχμής 12:00 – 15:00 και 17:00 – 22:00. Τις συγκεκριμένες ώρες, συστήνεται:

  • Nα αποφεύγεται η χρήση των ηλεκτροβόρων συσκευών (πλυντήριο, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.λπ.) και να μετατίθεται κατά τις λοιπές ώρες (εκτός αιχμής)
  • Nα ρυθμίζεται η θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.
  • Η λελογισμένη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών κατά τη διάρκεια των ακραίων αυτών καιρικών συνθηκών, θα συμβάλλει καθοριστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας, διασφαλίζοντας την υγεία, την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και τους ευχαριστεί εκ των προτέρων για την ενεργό συμμετοχή τους στις προσπάθειες περιορισμού της κατανάλωσης ρεύματος.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή newsbomb.gr
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις