Ηράκλειο: Καλλιεργούσαν φυτεία κάνναβης σε πολυτελή βίλα – Πώς η Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου εξάρθρωσε πολυμελή εγκληματική οργάνωση

Συνολικά έξι άτομα συνελήφθησαν σήμερα, στη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της αστυνομίας στην Αττική, ενώ άλλα τουλάχιστον τέσσερα αναζητούνται για την εμπλοκή τους σε μεγάλο κύκλωμα καλλιέργειας και διακίνησης ινδικής κάνναβης. Το κύκλωμα φέρεται να καλλιεργούσε τα δενδρύλλια σε πολυτελή βίλα στην Αττική και στη συνέχεια, λειτουργώντας ως εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους για τα μέλη της, να διακινούσε τα ναρκωτικά. Από τις κατασχεθείσες ποσότητες εκτιμάται ότι θα είχε κέρδη από 1 έως και άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Η αρχή του τέλους για τη δράση του κυκλώματος, που σύμφωνα με τους αστυνομικούς μετρά τουλάχιστον τρεις μήνες, έγινε όταν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου έφτασε η πληροφορία ότι 54χρονος Έλληνας καλλιεργεί δενδρύλλια κάνναβης σε εσωτερικό χώρο, παράγει ακατέργαστη ινδική κάνναβη ποικιλίας skunk και δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο και στην Αττική.

Ακολούθησε πολύμηνη έρευνα από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου με παρακολούθηση τηλεφώνων, μετά την άρση τηλεφωνικών απορρήτων και φυσική παρακολούθηση των εμπλεκομένων, από την οποία προέκυψε και ο τρόπος δράσης του κυκλώματος.

Από την πλευρά της Αστυνομίας γίνεται λόγος για εγκληματική οργάνωση, την οποία συνέστησε και διεύθυνε ο 54χρονος, ο οποίος στρατολόγησε τα υπόλοιπα μέλη, ανέθεσε ρόλους, συντόνιζε τη δράση τους και χρηματοδοτούσε την εγκατάσταση της καλλιέργειας. Στην κορυφή της πυραμίδας φέρονται δύο ακόμη άτομα, ένας 54χρονος Έλληνας και ένας 33χρονος Ουκρανός, οι οποίοι εμφανίζονται ως οι έχοντες την ευθύνη της καλλιέργειας κάνναβης. Μεταξύ των εμπλεκομένων είναι και ένας 51χρονος επαγγελματίας οδηγός ταξί, στον οποίο αποδίδεται ο ρόλος του μεταφορέα, ενώ σε άλλον Έλληνα αποδίδεται ο ρόλος του βασικού διακινητή.

Οι πέντε, όπως και ένας ακόμη Έλληνας 41 ετών, συνελήφθησαν στην διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα πρωινές ώρες με εφόδους στην επίμαχη πολυτελή βίλα στο Καπανδρίτι του δήμου Ωρωπού, σε σπίτια και άλλους χώρους που χρησιμοποιούσαν οι εμπλεκόμενοι. Δύο ακόμη άτομα – η μία γυναίκα από την Ρουμανία, έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τουλάχιστον δύο ακόμη άγνωστα άτομα.

Στην επιχείρηση, που οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και της ΕΚΑΜ. Κατασχέθηκαν 343 δενδρύλλια κάνναβης με ύψος μέχρι 2 μέτρα, πάνω από 150 κιλά ακατέργαστη κάνναβη, περίπου 50 κιλά κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή σοκολάτας, ποσότητα κάνναβης σε υγρή μορφή, χρήματα, αυτοκίνητα και πλήθος κινητών τηλεφώνων.

Οι έξι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων εμπλεκομένων συνεχίζεται.

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις