Το «ευχαριστώ» Μητσοτάκη στις χώρες που βοήθησαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών
Το «ευχαριστώ» Μητσοτάκη στις χώρες που βοήθησαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών

Το «ευχαριστώ» Μητσοτάκη στις χώρες που βοήθησαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών

Την ευγνωμοσύνη του προς τις χώρες της ΕΕ, οι οποίες συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

με αναρτήσεις του στο Twitter, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε μία προς μία τις χώρες που έστειλαν αεροσκάφη και πυροσβέστες και συμμετείχαν στην προσπάθεια περιορισμού των πύρινων μετώπων.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (UCPM) και το rescEU και σημείωσε ότι απέδειξαν για άλλη μια φορά την τεράστια αξία τους σε περιόδους ανάγκης. «Είμαστε ευγνώμονες σε όλες τις χώρες που έστειλαν βοήθεια για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα. Η συνεισφορά σας ήταν ανεκτίμητη. Σε δύσκολους καιρούς, η Ένωσή μας στέκεται μαζί με αλληλεγγύη. Ευχαριστώ», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μας στη Γαλλία για την αποστολή δύο πυροσβεστικών αεροπλάνων. Υπήρξαν ζωτικής σημασίας σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα κατά των δασικών πυρκαγιών. Γαλλία, έχεις την ευγνωμοσύνη μας!», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε την Ιταλία, η οποία απέστειλε δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα. Ανάλογο και το μήνυμα προς τη Ρουμάνια, οι οποία συνέδραμε στην κατάσβεση με 130 πυροσβέστες και 25 οχήματα.

Ο κ. Μητσοτάκης ανήρτησε ξεχωριστά tweet με «ευχαριστώ» προς όλες τις χώρες: Ιορδανία, Ισραήλ, Σλοβακία, Πολωνία, Κύπρο, Κροατία, Βουλγαρία και Μάλτα.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις