Διευκρινίσεις του προέδρου της ΚΕΔΕ: «Δεν φταίνε οι Δήμοι για τις φωτιές»
Διευκρινίσεις του προέδρου της ΚΕΔΕ: «Δεν φταίνε οι Δήμοι για τις φωτιές»

Διευκρινίσεις του προέδρου της ΚΕΔΕ: «Δεν φταίνε οι Δήμοι για τις φωτιές»

Στη διάψευση δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να έχει υποστηρίξει πως φταίνε οι δήμοι για τις φωτιές, προχώρησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου σε ανακοίνωσή του διαψεύδει όσα «αναληθώς και ανακριβώς του αποδίδονται», όπως χαρακτηριστικά τονίζει, σχετικά με την παρέμβασή του στην εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδας» στους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη για τις πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα ο ίδιος εξέφρασε την έκπληξή του διαβάζοντας δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό Τύπο με τίτλο «Πρόεδρος της ΚΕΔΕ: Φταίνε οι Δήμοι για τις φωτιές».

«Πρόκειται για αυθαίρετη και κακοήθη παραχάραξη της αλήθειας διότι ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ουδέποτε προέβη σε τέτοια δήλωση. Αντιθέτως αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι φωτιές δεν ξεκίνησαν από περιοχές ευθύνης των Δήμων», αναφέρεται στην ανακοίνωσή του.

Ο κ. Κυρίζογλου υπογράμμισε ότι οι δήμοι είναι υπεύθυνοι για τον καθαρισμό και τις αποψιλώσεις των εντός σχεδίου οικοπέδων και πάρκων. Σημείωσε ότι όντως φέτος οι συμβάσεις για την πρόσληψη των εποχικών δασοπυροσβεστών έγιναν πεντάμηνες από τετράμηνες και καλό θα είναι να γίνουν εξάμηνες, με έναρξη από τον Μάιο, που ξεκινά η αντιπυρική περίοδος. Χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη το γεγονός ότι φέτος υπήρξε αύξηση των σχετικών πόρων για τους καθαρισμούς και τις αποψιλώσεις. Τόνισε δε ότι οι δήμοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία προέβησαν σε καθαρισμούς για την περιοχή και τους χώρους ευθύνης τους.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι χρειάζεται μια άλλη φιλοσοφία και μία άλλη στρατηγική για τις δασικές πυρκαγιές. Πρέπει, είπε, να γίνει στελέχωση της υποστελεχωμένης και αποδεκατισμένης Δασικής Υπηρεσίας, όπως επίσης και να ενισχυθεί με τον κατάλληλο και σύγχρονο εξοπλισμό.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις