Εξουδετέρωσαν πυρομαχικά σε παραλίες της Ιεράπετρας και την Ελούντας! (vid)
Εξουδετέρωσαν πυρομαχικά σε παραλίες της Ιεράπετρας και την Ελούντας! (vid)

Εξουδετέρωσαν πυρομαχικά σε παραλίες της Ιεράπετρας και την Ελούντας! (vid)

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Με τη συνδρομή ειδικών πυροτεχνουργών του Πολεμικού Ναυτικού από μονάδα των Χανίων, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ελεγχόμενη έκρηξη μιας οβίδας που εντοπίστηκε από κολυμβητή λίγα μέτρα μακριά από την ακτή πολυσύχναστου ξενοδοχείου στην Ιεράπετρα.

Σχετική ανακοίνωση για απαγόρευση κάθε είδους κυκλοφορίας είτε λουόμενων είτε σκαφών, είχε εκδοθεί από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας την Τρίτη με το σημείο να επιτηρείται διαρκώς από άνδρες του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας. Σήμερα οργανώθηκε η σχετική επιχείρηση μετά από ακόμα μια εξουδετέρωση πυρομαχικού σε παραλιακό σημείο της Ελούντας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα.

Στην παραλία της Ιεράπετρας βρέθηκαν προληπτικά ασθενοφόρο και διασώστες του ΕΚΑΒ, άνδρες της Αστυνομίας, ενώ το παρόν έδωσαν και μέλη της Δημοτικής Αρχής.

Όπως ανέφεραν στο Ράδιο Λασίθι οι πυροτεχνουργοί τα εκρηκτικά χρονολογούνται από την περίοδου του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και δεν είναι λίγες οι φορές που τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και στην υπόλοιπη Κρήτη ανάλογα πυρομαχικά εντοπίζονται σποραδικά και εξουδετερώνονται καταλλήλως. Ο οβίδα βρισκόταν σε άριστη κατάσταση είχε όμως κολλήσει στο βυθό και για αυτό δεν υπήρχε τρόπος μετακίνησής της ώστε να εξουδετερωθεί σε άλλο σημείο.

Ο Νίκος Φερεντζάκης που εντόπισε την οβίδα στην Ιεράπετρα ανέφερε πως δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζει παρόμοιο πυρομαχικό γι’ αυτό και κατάλαβε αμέσως τι ήταν αυτό που έβλεπε ειδοποιώντας αμέσως το Λιμενικό.

Η επιχείρηση που έγινε νωρίτερα στην Ελούντα είχε διαφορετικά χαρακτηριστικά. Εκεί είχε εντοπιστεί κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Σπιναλόγκα ένα βλήμα 6 ιντσών, επίσης σε άριστη κατάσταση, το οποίο όμως μεταφέρθηκε σε απόμερο σημείο της Ελούντας για να γίνει η ελεγχόμενη έκρηξη.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις