Κεφτεδάκια πολίτικα
Κεφτεδάκια πολίτικα

Κεφτεδάκια πολίτικα

Τα πολίτικα κεφτεδάκια αυτής της συνταγής είναι βασισμένα στα μοναδικά, πεντανόστιμα κεφτεδάκια μιας μοναδικής μαγείρισσας, της κυρίας Κατίνας της Πολίτισσας, που σίγουρα είχαν πλιγούρι στα συστατικά τους!

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 100 γρ. πλιγούρι, μουλιασμένο
  • 2 κρεμμύδια, τριμμένα στον ρεντέ
  • 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι ή κόκκινο κρασί
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, ζυμώνουμε τον κιμά και τον αφήνουμε για 10΄ στην άκρη. Πλάθουμε και αλευρώνουμε τους κεφτέδες. Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί καλά και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.

Βήμα 2

Τα ακουμπάμε μερικά λεπτά σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά. Μπορούμε να ψήσουμε τα κεφτεδάκια και στον φούρνο στους 200° C για 25΄ παραλείποντας το αλεύρωμα.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή olivemagazine.gr
Μαγειρική - Τελευταία Νέα
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ 300×185