Η Νότια Ευρώπη «φλέγεται» – Πού θα «γράψει» πάνω από 48 βαθμούς

Στην Ελλάδα, η Ακρόπολη έκλεισε στη διάρκεια των πιο θερμών ωρών της ημέρας, ενώ στην Κροατία κάτοικοι χωριών καθάριζαν τα αποκαΐδια την ώρα που ένα κύμα καύσωνα σαρώνει τη νότια Ευρώπη.

Στην Ιταλία, διατυπώνονται φόβοι για τις επόμενες ημέρες, με τη ζέστη να αναμένεται να ενταθεί και τις θερμοκρασίες να προβλέπεται να ξεπεράσουν τους 45 βαθμούς Κελσίου την ερχόμενη εβδομάδα στο κεντρικό και το νότιο τμήμα της χώρας.

Η Νότια Ευρώπη «φλέγεται» - Πού θα «γράψει» πάνω από 48 βαθμούς

Οι Ιταλοί μετεωρολόγοι αποκαλούν την επόμενη φάση του καύσωνα «Χάρων» μια παραπομπή στον πορθμέα του Άδη σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία. Θα διαδεχθεί τον «Κέρβερο» αυτής της εβδομάδας, που ονομάστηκε έτσι από τον σκύλο με τα τρία κεφάλια, φύλακα του Κάτω Κόσμου. Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA), οι δορυφόροι της οποίας παρακολουθούν τις θερμοκρασίες στο έδαφος και στη θάλασσα, έχει προειδοποιήσει πως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Πολωνία βρίσκονται αντιμέτωπες με ακραίες συνθήκες.

Η θερμοκρασία μπορεί να καταρρίψει το τωρινό ρεκόρ στην Ευρώπη, τους 48,8 βαθμούς Κελσίου που καταγράφηκαν στη Σικελία τον Αύγουστο του 2021. Ο αντίκτυπος της ακραίας καλοκαιρινής ζέστης έφερε στο επίκεντρο έκθεση που δημοσιοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με την οποία έως 61.000 άνθρωποι μπορεί να έχασαν τη ζωή τους από τους καύσωνες σε όλη την Ευρώπη το περασμένο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή protothema.gr
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις