Γιώργος Σισαμάκης: «Εμείς χρωστάμε στο Ηράκλειο και για αυτό δηλώνουμε παρόντες» (vid)
Γιώργος Σισαμάκης: «Εμείς χρωστάμε στο Ηράκλειο και για αυτό δηλώνουμε παρόντες» (vid)

Γιώργος Σισαμάκης: «Εμείς χρωστάμε στο Ηράκλειο και για αυτό δηλώνουμε παρόντες» (vid)

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης παρουσίασε τις αρχές και τους βασικούς άξονες του προγράμματος της παράταξης «Ηράκλειο για Όλους».

Η πρώτη μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση της Δημοτικής Παράταξης «Ηράκλειο για όλους» πραγματοποιήθηκε στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» Το παρών έδωσαν πολλά πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως ο περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, Αντιπεριφερειάρχες και πλήθος κόσμου ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυριάκος Κώτσογλου.

«ΔΙΝΕΙΣ ΑΞΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ», ήταν το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του. «Eίμαστε παρόντες να ακούσουμε, να δράσουμε, να αλλάξουμε πράγματα, να πάμε το Ηράκλειο μπροστά. Όχημά μας είναι το μέλλον με επιβάτες όλους τους πολίτες της Δήμου μας. Από το Ηράκλειο, την Νέα Αλικαρνασσό, το Τέμενος, το Γοργολαϊνη και την Παλιανή, χωρίς να μένει κανείς πίσω. Μαζί με την Κοινωνία και όχι δήθεν με την Κοινωνία. Μέσα από τη συλλογικότητα και όχι μέσα από τον ελιτισμό».

Παράλληλα, ανέφερε πως κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα στην γνώση και στην εξέλιξη: «Μια κοινωνία που της χρωστάμε και δε μας χρωστάει. Ένα Ηράκλειο που του χρωστάμε όλα αυτά που είμαστε και δεν μας χρωστάει. Ένα Ηράκλειο που οφείλουμε να υπηρετήσουμε έως ελάχιστο χρέος μας ως ενεργοί πολίτες. Το Ηράκλειο δεν υπηρετεί κανέναν, γιατί σε κανέναν δεν χρωστάει, από όπου κι΄ αν προέρχεται, ότι κι αν εκπροσωπεί.

Εμείς χρωστάμε στο Ηράκλειο και για αυτό δηλώνουμε παρόντες»

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου παρουσίασε τις αρχές και τις βασικές πολιτικές στις οποίες θα στηριχθεί το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Δήμου Ηρακλείου, περιλαμβάνοντας τρεις στοχους με ορίζοντα το 2040, τους οποίους και ανέλυσε διεξοδικά.

Να καταστεί ο δήμος:

  • Ανθεκτικός
  • Ευφυής
  • Με ισχυρή, παραγωγική και αναπτυξιακή ταυτότητα

Οι έξι μεγάλες πολιτικές αποτυπώνονται ως εξής :

  • Τοπικά περιφερειακά κέντρα
  • Κλιματική ουδετερότητα
  • Κυκλική οικονομία
  • Ψηφιακός μετασχηματισμός
  • Βιώσιμη αστική κινητικότητα
  • Υπηρεσίες χωρίς αποκλεισμούς

Παράλληλα με έμφαση είπε: «Σε αυτή την εθνική συγκυρία το Ηράκλειο και θέλουμε και μπορεί να εξελιχθεί σε ένα κέντρο Προοδευτικού Εκσυγχρονισμού. Ένα Δημιουργικό Κέντρο αξιοποιώντας όλες τις ευκαιρίες και τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα. Μα πάνω απ΄ όλα διεκδικώντας συνεργατικά αλλά συνάμα και απαιτητικά όλα όσα ο Δήμος μας και έχει ανάγκη αλλά και δικαιούται.

Το Ηράκλειο δεν έχει πλέον τη πολυτέλεια να χάσει ούτε μια ημέρα. Ο Δήμος μας χρειάζεται ανθρώπους που έχουν δοκιμαστεί, που έχουν διαχειριστεί και δεν θα πειραματιστούν», ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε: «Ο Δήμος που μας αξίζει. Το Ηράκλειο που μας αξίζει. Δώστε αξία στο Ηράκλειο με την εμπιστοσύνη σας. Υπόσχομαι-Υποσχόμαστε, να δώσουμε αξία σε όλους. Θα το κερδίσουμε το στοίχημα όλοι μαζί με την δική σας συμμετοχή».

Δείτε όλη την ομιλία του:

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις