Ανθρώπινο δράμα για οικογένεια στο Βόλο: «Δεν έχουμε χρήματα για την κηδεία»
Ανθρώπινο δράμα για οικογένεια στο Βόλο: «Δεν έχουμε χρήματα για την κηδεία»

Ανθρώπινο δράμα για οικογένεια στο Βόλο: «Δεν έχουμε χρήματα για την κηδεία»

Βόλος: Ενδεια επικαλούνται οι συγγενείς του και αδυνατούν να παραλάβουν τη σορό του – Κατέληξε στο Νοσοκομείο Βόλου μετά από πολυήμερη νοσηλεία

Μπροστά σε ένα ανθρώπινο δράμα βρέθηκαν χθες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου Βόλου, όταν ενημερώθηκαν πως οι συγγενείς ενός 55χρονου, ο οποίος νοσηλευόταν στο «Αχιλλοπούλειο» κατέληξε, όμως εκείνοι δηλώνουν αδυναμία να παραλάβουν τη σορό του για να γίνει η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, όμως όποτε καταγράφονται ανάλογα περιστατικά σημαίνει συναγερμός, καθώς οι υπηρεσίες καλούνται να πραγματοποιήσουν κοινωνική έρευνα για το περιβάλλον του θανόντος, να ενημερώσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες και όταν διαπιστωθεί βάσει στοιχείων ότι πράγματι υπάρχει εγγενής αδυναμία, να ακολουθήσει η συνεννόηση Εισαγγελέα με τον δήμο Βόλου, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες της ταφής με δαπάνη του δήμου.

Ο άτυχος 55χρονος άνδρας νοσηλευόταν αρκετές μέρες στο Νοσοκομείο Βόλου. Η κατάσταση της υγείας του ήταν μη αναστρέψιμη και χθες (10/7) άφησε την τελευταία του πνοή.

Ενημερώθηκαν σχετικά συγγενείς του. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει πέντε αδέρφια. Εκπρόσωποι της οικογένειας που μετέβησαν στο Νοσοκομείο Βόλου φέρονται να δήλωσαν ότι «είμαστε φτωχοί. Δεν έχουμε χρήματα. Αδυνατούμε να αναλάβουμε την κηδεία και την ταφή του. Έχουμε ενημερώσει σχετικά και την Αστυνομία».

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Νοσοκομείου Βόλου προσπάθησαν να τους εξηγήσουν ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις υπάρχει μία συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία θα πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα, ώστε να γίνου όλα σύννομα και με βάση τα όσα προβλέπει ο νόμος.

Η σορός του άτυχου 55χρονου μεταφέρθηκε ήδη στον ψυκτικό θάλαμο του Νοσοκομείου Βόλου, μέχρι να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αύξηση περιστατικών
Σύμφωνα με πληροφορίες τα τελευταία χρόνια καταγράφεται αύξηση των περιστατικών με ανθρώπους που πεθαίνουν και οι συγγενείς δηλώνουν αδυναμία να αναλάβουν τα έξοδα κηδείας και ταφής.

Υπάλληλοι δημοτικών υπηρεσιών, κοινωνικοί λειτουργοί, εργολάβοι κηδειών, συναντούν πιο συχνά οικογένειες που αδυνατούν να καλύψουν τη δαπάνη.

Πριν φτάσουν αντίστοιχα περιστατικά στους δήμους, οι κοινωνικές υπηρεσίες είναι οι πρώτες που καλούνται να συνδράμουν στην αντιμετώπισή τους.

Συνήθως χρειάζεται εισαγγελική παρέμβαση, ώστε οι συγγενείς να υπογράψουν την απαραίτητη υπεύθυνη δήλωση ότι βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία ταφής και στη συνέχεια κινείται η διαδικασία μεταξύ δήμου και γραφείου τελετών, ώστε να γίνει η ταφή.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή newsbomb.gr
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις