Γιάννης Κουράκης: "Δε θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου"
Γιάννης Κουράκης: "Δε θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου"

Γιάννης Κουράκης: "Δε θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου"

Οριστικό τέλος στα σενάρια για την υποψηφιότητά του στο δήμο Ηρακλείου βάζει ο Γιάννης Κουράκης με ανακοίνωσή του, το απόγευμα της Δευτέρας.

Η ανακοίνωση Κουράκη

Ως  ένα σταθμό της πολιτικής μου διαδρομής θεωρώ την απόφαση μου να παραιτηθώ από την κεντρική πολιτική σκηνή και να ασχοληθώ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Ηρακλείου συγκεκριμένα.

Ήταν μια σημαντική απόφαση που συνδεόταν, όχι τόσο με την ¨αίγλη¨ που συνοδεύει παραδοσιακά το αξίωμα του Δημάρχου μιας μεγάλης και ιστορικής πόλης, όπως το Ηράκλειο, όσο με μια ενδόμυχη αίσθηση προσφοράς στην πόλη που ζώ και αγαπώ και με περιέβαλε πάντα με την εμπιστοσύνη και την αγάπη της από τα πρώτα βήματα της πολιτικής μου πορείας.

Με μια ομάδα άξιων και αφοσιωμένων στους στόχους μας συνεργατών, και με την ψήφο των πολιτών αναδειχτήκαμε Δημοτική Αρχή και ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια, που επέφερε ριζικές αλλαγές στις Υποδομές, την Καθημερινότητα και την Γενική Εικόνα της πόλης μας.

Με  Όραμα, με Σχέδιο, με Δημιουργικό πάθος, με Ειλικρίνεια και Εντιμότητα, ξεκινήσαμε μια σειρά καίριων παρεμβάσεων που άφησαν τη σφραγίδα τους στην πόλη, καθιστώντας την  πιο λειτουργική, πιο φιλική στον πολίτη, περισσότερο ελκυστική στον επισκέπτη.

Εφαρμόσαμε πολιτικές που κατέστησαν το Δήμο Ηρακλείου θεσμικά και οικονομικά ισχυρό, αναβάθμισαν το Ηράκλειο και αυτό αποτυπώθηκε στην συλλογική μνήμη των πολιτών, ως μια εξαιρετικά δημιουργική Δημοτική Αρχή στην ιστορία της πόλης.

Όμως στη ζωή όπως και τη φύση ¨τα πάντα  ρεί ¨.

Όλα αλλάζουν, αφού η αλλαγή αποτελεί κανόνα στην ανθρώπινη εξέλιξη.

Με αυτό το σκεπτικό έκρινα ότι ήλθε η ώρα να μην είμαι υποψήφιος στις προσεχείς Εκλογές για τον Δήμο Ηρακλείου.

Ελπίζω  δε να μπει ένα τέλος στη στασιμότητα και την αδράνεια που παρατηρείται στο Ηράκλειο.

Σε αυτή την αναπόφευκτα φορτισμένη συναισθηματικά στιγμή της ζωή μου, νοιώθω να με διακατέχει ένα έντονο συναίσθημα οφειλής.

Μια οφειλή  αλλά και εσωτερική ανάγκη να απευθύνω ένα μεγάλο, ειλικρινές και εγκάρδιο ευχαριστώ στον Ηρακλειώτικο λαό.

Σε όλους τους πολίτες που από την πρώτη στιγμή μας εμπιστεύτηκαν, μας πίστεψαν, μας τίμησαν με την ψήφο τους  με συντριπτικά ποσοστά και στάθηκαν ενεργοί συμπαραστάτες σε κάθε μας προσπάθεια .

Τους ευγνωμονώ και τους διαβεβαιώνω ότι θα τους υπηρετώ πάντα από όποια θέση.

Ένα θερμό ευχαριστώ οφείλω  στους άξιους συνεργάτες καθώς και στα μέλη της παράταξή μας, που συνέβαλαν αποφασιστικά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου μας.

Παραμένω ενεργός πολίτης, με διαρκή διάθεση προσφοράς, εάν και όπου απαιτηθεί.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις