Πολάκης: Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προγραμματική και οργανωτική συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ
Πολάκης: Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προγραμματική και οργανωτική συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ

Πολάκης: Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προγραμματική και οργανωτική συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ

Τη βούλησή του να συμβάλει στην ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, για να αποτελέσει και πάλι εναλλακτική επιλογή εξουσίας εξέφρασε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παύλος Πολάκης, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προγραμματική και οργανωτική συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αποτελέσει σύντομα την εναλλακτική επιλογή στην Νέα Δημοκρατία που αποφάσισε ο λαός να μας κυβερνήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Χανίων.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το ΕΚΑΒ, λέγοντας ότι όταν το παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2015 είχε 3.950 εργαζομένους και 650 παλιά ασθενοφόρα. Αντίθετα, το 2019, οπότε και παρέδωσε στη ΝΔ, το ΕΚΑΒ είχε 4.230 εργαζομένους και είχαν αντικατασταθεί 327 ασθενοφόρα. Ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι στα τέσσερα χρόνια της, η ΝΔ αντικατέστησε μόνο τα 60 από τα 128 ασθενοφόρα, που είχε προγραμματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με δύο διαγωνισμούς στις περιφέρειες της Κεντρικής Ελλάδος και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Γα την Αθήνα, υποστήριξε ότι τον Ιούλιο του 2019 κυκλοφορούσαν σε πρωινή και απογευματινή βάρδια 65 ασθενοφόρα επειγόντων, 9 μονάδες και 10 ασθενοφόρα χρονίων περιστατικών (σύνολο 84). Το βράδυ κυκλοφορούσαν 37 με 40, μέσα στα οποία ήταν 5 με 6 μονάδες.

«Πόσα έφτασαν να κυκλοφορούν μέχρι σήμερα επί ΝΔ; Δυστυχώς μόνο 52, δηλαδή 42 ασθενοφόρα επειγόντων, 6 μονάδες, και 4 χρονίων περιστατικών σε πρωινή και απογευματινή βάρδια. Και το βράδυ, περίπου τα ίδια με εμάς δηλαδή 35 με 37», σημείωσε προσθέτοντας: «Αυτός είναι ο λόγος, και αντίστοιχα συμβαίνουν σε όλη την Ελλάδα, που τον τελευταίο μήνα έχουμε 7 περιστατικά θανάτων αναμένοντας το ΕΚΑΒ».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις