Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στο Αλιβέρι: Συνελήφθη ένας 75χρονος
Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στο Αλιβέρι: Συνελήφθη ένας 75χρονος

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στο Αλιβέρι: Συνελήφθη ένας 75χρονος

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που ξέσπασε, χτες το βράδυ, σε διασική έκταση με χαμηλή βλάστηση στο Αλιβέρι της Εύβοιας. 

Ολονύχτια μάχη έδωσαν πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα, ομάδες εθελοντών και υδροφόρες των ΟΤΑ που επιχειρούν ανατολικά του οικισμού Μηλάκι, ώστε να μην κινδυνεύσει το χωριό. Ήδη με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν εναέρια μέσα, 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο καθώς η φωτιά καίει ψηλά στο βουνό του προφήτη Ηλία, σε δυσπρόσιτα σημεία όπου υπάρχουν πολλές μάντρες ζώων.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται με δυνάμεις ενισχύθηκαν με άλλες δυνάμεις από την Κεντρική Μακεδονία ώστε πλέον επιχειρούν συνολικά 107 πυροσβέστες, με πεζοπόρα τμήματα και 35 υδροφόρα οχήματα. Οπως ανεφερε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου 75χρονος ο οποίος εκτελούσε εργασίες καπνίσματος μελισσών στην περιοχή. Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση να μην προχωρούν οι πολίτες σε καμία θερμή εργασία καθώς αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες.

Φωτιά ξέσπασε χθες λίγο μετά τις 8 το βράδυ “Προσπαθήσαμε να ανακόψουμε την κεφαλή του ενεργού μετώπου το οποίο έχει οριοθετηθεί σε ορεινό σημείο ανατολικά από το Μηλάκι, το οποίο δεν χρειάστηκε να εκκενωθεί και καίει αγριελιές και χαμηλή βλάστηση” είπε.

Διευκρίνισε ότι ουδέποτε κινδύνευσε εργοστάσιο της ΔΕΗ οι άλλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Η φωτιά ξέσπασε κοντά σε τσιμεντοβιομηχανίες αλλά η φορά του ανέμου την οδήγησε αντίθετα. Πρόσθεσε ότι οι άνεμοι έχουν κοπάσει.Να σημειώσουμε πως υπάρχουν και μαρτυρίες κατοίκων στην κάμερα της ΕΡΤ που αναφέρουν ότι η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από απερισκεψία κατοίκου που διατηρεί μελίσσια στην περιοχή και εκτελούσε κάποιες εργασίες.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις