Τζο Μπάιντεν: Νέα γκάφα – «Ο Πούτιν χάνει τον πόλεμο στο… Ιράκ»
Τζο Μπάιντεν: Νέα γκάφα – «Ο Πούτιν χάνει τον πόλεμο στο… Ιράκ»

Τζο Μπάιντεν: Νέα γκάφα – «Ο Πούτιν χάνει τον πόλεμο στο… Ιράκ»

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Σε ακόμα μία γκάφα υπέπεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν καθώς αναφερόμενος στον Βλαντίμιρ Πούτιν μπέρδεψε τον πόλεμο στην Ουκρανία με τον πόλεμο στο Ιράκ.

Συγκεκριμένα ο Τζο Μπάιντεν με αφορμή την ανταρσία της Wagner και του Γεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε πως είναι «δύσκολο να πω αλλά είναι ξεκάθαρο ότι χάνει τον πόλεμο στο… Ιράκ».

Μάλιστα αυτή τη φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν κατάλαβε καθόλου το λάθος, στο οποίο υπέπεσε όπως έχει κάνει άλλες φορές, καθώς συνέχισε την τοποθέτησή του ακάθεκτος σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

«Χάνει τον πόλεμο στο εσωτερικό και έχει μετατραπεί λίγο πολύ σε παρία του κόσμου», προσέθεσε.

«Δεν είναι μόνο το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι και Η Ιαπωνία. Ξέρετε συνολικά είναι 40 χώρες», είπε ακόμα αναφερόμενος στο μέτωπο ενάντια στον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι γκάφες του Ιουνίου

Φυσικά, αυτή δεν είναι πρώτη γκάφα στην οποία υποπίπτει ο Τζο Μπάιντεν καθώς μόνο τις τελευταίες ημέρες έχει μπερδέψει τους εθνικούς ύμνους κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής στον Λευκό Οίκο του πρωθυπουργού της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι.

Συγκεκριμένα μόλις ξεκίνησε ο εθνικός ύμνος της Ινδίας, ο Τζο Μπάιντεν σήκωσε το δεξί του χέρι και το έβαλε στο ύψος της καρδιάς, μία κίνηση που είθισται να κάνουν οι Αμερικανοί όταν ακούν τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ.

Επίσης, σε ομιλία του στο Κονέκτικατ έδωσε νέα τροφή για σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στους αντιπάλους του, καθώς ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του με τη φράση «Ο Θεός να σώζει τη βασίλισσα» (God save the Queen), παρόλο που πλέον η Βρετανία έχει βασιλιά.

Ακόμα στις αρχές Ιουνίου υπέπεσε σε μια γκάφα, που «μάζεψε» αμέσως, καθώς κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, τον προσφώνησε «πρόεδρο» αλλά έσπευσε αμέσως να διορθώσει, αστειευόμενος ότι του έδωσε προαγωγή!

Όλες αυτές οι γκάφες κάνουν πολλούς να επικρίνουν τον 80χρονο Μπάιντεν και την ικανότητα αντίληψής του υπογραμμίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να διεκδικήσει μια δεύτερη προεδρική θητεία, αφού – σε περίπτωση που επανεκλεγεί – θα είναι 86 ετών στο τέλος αυτής.

in.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις