Βόμβα από τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ: Νέα αύξηση στα επιτόκια και το Σεπτέμβριο
Βόμβα από τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ: Νέα αύξηση στα επιτόκια και το Σεπτέμβριο

Βόμβα από τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ: Νέα αύξηση στα επιτόκια και το Σεπτέμβριο

Τι προανήγγειλε ο Λουί ντε Γκίντος.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Tην έριξε τη βόμβα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουί ντε Γκίντος, δηλώνοντας είναι σχεδόν βέβαιη μια νέα αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο, ενώ για το Σεπτέμβριο ανέφερε πως παραμένει ασαφές τι θα αποφασιστεί και όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των οικονομικών στοιχείων και του πληθωρισμού.

Ο Λουί ντε Γκίντος, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, επεσήμανε πως οι υπάρχουσες πληθωριστικές πιέσεις ενδεχομένως να επιμείνουν παρά τις εκτιμήσεις για υποχώρηση, ενώ δεν αποκλείεται να αυξηθεί το κόστος των υπηρεσιών ως απόρροια μιας ισχυρής καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.

«Κλείνει το μάτι» η Λαγκάρντ

Αναφορικά με τον Ιούλιο ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, δήλωσε: «νομίζω ότι ο Ιούλιος είναι ένα τετελεσμένο γεγονός», προσθέτοντας «ο Σεπτέμβριος νομίζω ότι είναι ανοιχτός». Ο Γκίντος έκανε τις παραπάνω δηλώσεις από τη Σίντρα της Πορτογαλίας, όπου πραγματοποιείται το ετήσιο συνέδριο της ΕΚΤ. Χθες η επικεφαλής της ευρωτράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε την πρόθεση της ΕΚΤ να συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων. «Η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει. Αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή στις προοπτικές μας, θα συνεχίσουμε τον Ιούλιο την αύξηση των επιτοκίων», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ στο φόρουμ της Πορτογαλίας. «Ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ είναι πολύ υψηλός και πρόκειται να παραμείνει έτσι για πάρα πολύ καιρό. Αλλά η φύση της πρόκλησης αλλάζει», ανέφερε χαρακτηριστικά η Λαγκάρντ. «Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο, αλλά δεν μπορούμε να αμφιταλαντευτούμε και δεν μπορούμε να κηρύξουμε ακόμη τη νίκη», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή newsbomb.gr
Οικονομία - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις