Η στιγμή που η 16χρονη Μαρία σώζει από πνιγμό 10χρονο με τη λαβή Χάιμλιχ (vid)
Η στιγμή που η 16χρονη Μαρία σώζει από πνιγμό 10χρονο με τη λαβή Χάιμλιχ (vid)

Η στιγμή που η 16χρονη Μαρία σώζει από πνιγμό 10χρονο με τη λαβή Χάιμλιχ (vid)

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Η 16χρονη Μαρία Λαζαρίδη, η μικρότερη εκπαιδεύτρια της Ευρώπης, μίλησε για το πώς έσωσε από βέβαιο πνιγμό ένα 10χρονο αγοράκι στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής κάνοντας τη σωτήρια λαβή Χάιμλιχ (Heimlich).

«Όταν φτάσαμε στο σημείο το παιδί ήταν έντρομο. Αφού κάναμε πέντε χτυπήματα στην πλάτη και το ξένο σώμα δεν βγήκε έπρεπε να πάρουμε δραστικότερα μέτρα και προχωρήσαμε σε λαβή Χάιμλιχ. Μετά από λίγες προσπάθειες το ξένο σώμα είχε βγει» είπε στην ΕΡΤ με εξαιρετική ψυχραιμία η νεαρή διασώστρια.

Το παιδί που έτρωγε δίπλα της, είχε καταπιεί αμάσητα τρία κομμάτια αγγούρι, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος πνιγμού.

Στο σημείο έσπευσε ιδιώτης γιατρός μαζί με τη Μαρία, που, με χτυπήματα στην πλάτη και ασκώντας πίεση στην κοιλιά του, έκαναν το ξένο σώμα να βγει προς τα έξω και το παιδί να αναπνεύσει σωστά.

Το περιστατικό συνέβη στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, εκεί όπου διατηρεί ιατρείο ο πατέρας της Μαρίας τον οποίο βοηθά όποτε χρειάζεται.

Μιλώντας στην ΕΡΤ έδειξε πώς έκανε τις κρίσιμες επαναλαμβανόμενες κινήσεις. Η 16χρονη Μαρία που βρέθηκε εκεί για το Σαββατοκύριακο, εκτός από το συγκεκριμένο περιστατικό που έχρηζε άμεσης βοήθειας έχει συνδράμει στο να σωθούν άλλοι έξι συνάνθρωποί μας.

Παράλληλα, η δράση της δεν σταματά εκεί αλλά εκπαιδεύει και άλλα, μικρότερα από αυτήν παιδιά, στο πώς να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες για να σώζουν ζωές.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις