Κρήτη: Τουρίστας αισθάνθηκε αδιαθεσία σε φαράγγι – Στήθηκε επιχείρηση για την μεταφορά του (pic)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης για ένα 75χρονο Γάλλο πεζοπόρο στο φαράγγι των νεκρών της Κάτω Ζάκρου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής όπως αναφέρει ο Γιάννης Δασκαλάκης υπεύθυνος της ΕΔΕΑΚ σε ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 75χρονος, σύμφωνα με την ανάρτηση αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και έτσι η ξεναγός κάλεσε άμεσα σε βοήθεια. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες από το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Σητείας, ΕΔΕΑΚ και Ερυθρός Σταυρός και επιχείρησαν για την μεταφορά του ηλικιωμένου τουρίστα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση

Πυροσβεστικό κλιμάκιο Σητείας, ΕΔΕΑΚ και Ερυθρός Σταυρός, κινητοποιήθηκαν άμεσα για παροχή βοήθειας σε έναν 75χρονο Γάλλο υπήκοο που αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και αδυνατούσε να περπατήσει.

Το περιστατικό εξελίχθηκε το μεσημέρι στο φαράγγι των Νεκρών της Κάτω Ζάκρου όταν ένα γκρουπ τουριστών μαζί με ξεναγό διέσχιζε το φαράγγι. Ο 75χρονος Γάλλος συνοδευόταν από τη γυναίκα του και λίγο πριν την έξοδο παρουσίασε αλλόκοτη συμπεριφορά και δυσκολία στο περπάτημα, με αποτέλεσμα η ξεναγός που συνόδευε το γκρουπ να καλέσει σε βοήθεια.

Να τονίσουμε ότι οι συνθήκες που επικρατούσαν στο φαράγγι δεν ήταν οι πιο ιδανικές λόγω της ζέστης, που σε συνδυασμό με τα προβλήματα υγείας του 75χρνου, στάθηκε αδύνατο να συνεχίσει και χρειάστηκε η μεταφορά του με ειδικό φορείο από τις ομάδες διάσωσης στην έξοδο του φαραγγιού.

Κρήτη: Τουρίστας αισθάνθηκε αδιαθεσία σε φαράγγι - Στήθηκε επιχείρηση για την μεταφορά του (pic)

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή flashnews.gr
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις